Mészáros villájánál demonstráltak a Fertőért

Jakál Adrienn soproni képviselő és társai egyúttal azt is megmutatták, hogy élnek, akik jól élnek.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, Jakál Adrienn soproni önkormányzati képviselő, a Párbeszéd képviselőjelöltje és Gér Mihály budapesti képviselőjelölt tegnap Mészáros Lőrinc villájánál demonstráltak. Nádat és facölöpöket vittek az exkluzív épület kapuja elé, így jelezve tiltakozásukat a Fertő tavi gigaberuházás ellen.

Mint Sopronban jól ismert, a helyi cölöpházak helyére szálloda épül, az állami beruházás nyertes cége Mészárosé. A párbeszédesek ezért vittek bontott cölöpöket és nádat a Mészáros-ház elé, kifejezve tiltakozásukat a világörökségi épületek pusztítása ellen. A demonstrációt egy ponton a villa biztonsági őrei zavarták meg.

Sajtótájékoztató a Mészáros-villa előtt.
Párbeszéd

Amint az a tájékoztatóról készült videóban is látható , Kocsi-Cake Olivio szerint a Fertő egyedi tó, a világörökség része, minden magyarnak joga van ott nyaralni és nem csak az egy százaléknyi kiváltságosoknak.

„Tulajdonképpen a természetet betonozzák és térkövezik le azon a területen. Ez nem történhetett volna meg Barcza Attila, Sopron polgármestere nélkül és Kárpát Béla, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója nélkül sem, aki a hatalom első számú végrehajtója és minden parancsot egy szó nélkül teljesít. És nem jöhetett volna létre a Fertő-Hanság Nemzeti Park nélkül sem” - ezt már Jakál Adrienn soproni képviselő mondta a kamerába a tájékoztatón.

A videó figyelmes szemlélői pedig közben a kapu mögött kikukucskáló ingatlanról alkothatnak véleményt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet