Elhunyt Gréczi József, a soproni kamara alelnöke

Elment a város gazdaságának ismert személyisége, aki évtizedeket dolgozott az érdekvédelemben.

Életének 75. évében rövid, de méltósággal viselt súlyos betegségben elhunyt Gréczi József, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, a Grémo Kft. ügyvezető igazgatója, aki több évtizede meghatározó alakja volt a város gazdasági és közéletének.

Huszonegy évig volt alelnöke a soproni kamarának, korábban a két kamara egyesüléséig a városi kézműves kamara elnöki tisztjét töltötte be. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országos elnökségében a Nyugat-dunántúli régió kézműves delegáltja volt, dolgozott a KIOSZ megyei szervezetében is, részt vállalt a megyei kézműves kamara korábbi vezetésében is.

Gréczi József a gazdasági élet és az érdek-képviseleti munka mellett nagy hangsúlyt fektetett a szakképzésre, az oktatásra, a jövő mestereinek képzésére, vizsgáztatására. Nevéhez fűződik több száz mesteroklevél átadása, az épületgépészeti szakma összefogása, annak vizsgakövetelményeinek kidolgozása, valamint részt vállalt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási programjának kidolgozásában is.

A köz szolgálatáért több szakmai szervezet is kitüntette, az IPOSZ aranydiplomával, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Elnöki Aranyéremmel, Pro Mercatura et Industria díjjal, Sopron városa pedig 2018-ban Sopronért Emlékéremmel jutalmazta.

Több évtizedes önzetlen közéleti szerepvállalása és példaértékű szakmai tevékenysége előtt fejet hajtva a Soproni Kereskedelmi és Iparamara saját halottjaként búcsúzik Tőle, 2021. július 14-én, szerdán 10.30 órakor a soproni Szent Mihály-temető Szent Jakab kápolnájában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet