Sportlőteret avattak Babóton

A szombati megnyitón az eső sem tántorította el a résztvevőket. A pályán bárki közelebb kerülhet a fegyelmezettséget követelő lövészsporthoz.

Sopron vonzáskörzetében nincs még egy olyan lőtér, mint a Kapuvárhoz közeli Babóti Sportlőtér: a koronglövészet mellett hosszútáv-lövészet és pisztolypálya is üzemel. Így a sportolók, vadászok és az amatőr sportkedvelők is kedvükre használhatják a létesítményt. Szombaton 25 méteres pisztolypályát avattak.

A Babóti Sportlőtér megnyitásával lehetőség nyílik a lövészet iránt érdeklődőknek, hogy kipróbálhassák a lövészsportot. A sportpálya oktató lőtérként is fog üzemelni, ugyanis az itt működő egyesületek célja, hogy megkedveltessék az emberekkel ezt a fegyelmezettséget, kitartást, összpontosítást igénylő sportot.

A sportpálya oktató lőtérként is fog üzemelni.
Babóti Sportlőtér

- A Babóti Sportlőtér egy magántőkéből létrehozott egyesületek által működtetett lőtér, amelyet 2017-ben indítottunk el. Jelenleg az építkezés második szakasza fejeződött be, így már nem csak a koronglövő pálya és a 100 méteres belövő használható, hanem megnyitja kapuit a 25 m-es pisztoly pálya is. Ezáltal a Soproni Polgári Lövész Egyesület és a térség sportolói számára újabb lövészeti ágakban nyílik lehetőség a kimagasló környezetben történő gyakorlásra és az országos szintű versenyekre történő felkészülésre - mondta el Kecskés Róbert a lőtér tulajdonosa.

- Az M85 út megépülésével még közelebb kerültünk a nagyvárosokhoz, így nem jelent gondot a sportolni vágyóknak a lőtér megközelítése. Terveink között szerepel nagyszabású versenyek megrendezése a civilek felé történő nyitás a lövészet a lövészsportok népszerűsítésével, felkutatásával - tette hozzá Kecskés Róbert.

Molnár János Babót község polgármestere kiemelte, örömmel fogadta a település azt a kezdeményezést, hogy lőtér épüljön a község közelében. "Nem gondoltuk volna négy évvel ezelőtt hogy az ekkori mezőgazdasági hulladéklerakó helyén, ilyen magas színvonalú lőteret lehet létrehozni. Bízunk benne, hogy Babót felkerül a nemzetközi lövészsport térképére.”

Skála János, a Soproni Polgári Lövész Egyesület elnöke hangsúlyozta: „Az egyesületnek nagy szívfájdalma volt, hogy nem volt lehetőség a soproni lőtéren a koronglövészetre és a hosszútávlövészetre. Azonban a babóti lőtér lehetőséget ad a versenyzőinknek, hogy koronglövő számokban is tudjanak edzeni és részt venni a versenyeken. Sportolóink igen jó eredményeket értek el eddig is országos szinten és most újabb lehetőségek nyílnak meg az SPLE életében."

Dr. Bencsik Balázs a lőtér tervezője elmondta: „A mai nap az időjárás ugyan nem kegyes hozzánk, de a lőtér kitűnően vizsgázott, és élesben is kiderült, hogy egy ilyen nagy létszámú verseny rendezésére is kiválóan megfelel a létesítmény. A lőtér mind a versenyszabályoknak mind pedig a biztonsági szabályoknak maradéktalanul megfelel. Különös gondot fordítottunk a barátságos és az erdei környezetben történő esztétikai megjelenésnek. A tervezési szempontoknál elengedhetetlen kritérium volt, hogy a megépülő pisztoly-, puska pályák a lehető legkisebb környezeti zajszennyezést okozzák.”

A Soproni Polgári Lövész Egyesület által szervezett versenyen több tucat nevező volt, akik versenykörülmények között avatták fel a pályákat.

A szombati program célja a lőtér bemutatása, a sportág népszerűsítése, sportbaráti kapcsolatok ápolása és a minősítések megszerzése volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport