Feltárul a kulisszák titokzatos világa

Nyílt nappal és nagyszabású gálaműsorral kezdődik az évad a Soproni Petőfi Színházban szeptember 18-án (szombaton) délelőtt tíz órától.

A kulisszajárások mellett bemutatkoznak a bérletes előadások, a nézők részletek láthatnak az új produkciókból. Kakaóbár várja a kicsiket mesékkel, lesz plakátkiállítás az elmúlt tíz esztendő darabjaira visszatekintve, színészek egész alakos fotói mellett lehet fényképezkedni, s a közönség bepillanthat a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar próbájába. A Várkerületen, a Mária-szobornál pedig este hét órakor a teátrum népszerű művészei, sztárjai lépnek fel egy zenés összeállítással.

Ismét feltárul a kulisszák titokzatos, varázslatos világa a Soproni Petőfi Színházban szeptember 18-án. A népszerű, épületet bejáró programok helyszíni regisztráció után délelőtt tíz és délután egy óra között, valamint, kettőtől fél ötig indulnak harminc percenként. A csoportokat Savanyu Gergely színművész, Kovács Ferenc műszaki vezető és Németh Ervin dramaturg vezeti. A 11.30-kor nyitó Kakóbárban Molnár Anikó, azaz Jázmina mesél a gyerekeknek. A nézőtéri büfében 10.30-tól A szabadság évadának új bérletes kínálatából, és az előző esztendők sikeres darabjaiból láthatnak részleteket az érdeklődők. Így A padlás, a Stabat Mater, az Ördögölő Józsiás, a Bál a Savoyban produkciók mellett A dzsungel könyve és A rézerdő lakói előadásokból, valamint Domoszlai Sándor és Vörös Edit egy műsorából is ízelítőt kaphat a közönség, akik most láthatják, hogyan néz ki a színpadon Széchenyi döblingi szobája, milyen katlanban laknak az ördögök, akiket Józsiás legyőz, sőt, a Savoy mulató szeparéjába is beülhetnek. Az első emeleten kiállítással egybekötött igazi kalap-mesékkel vár mindenkit Farkas Tamás színművész. A Festőteremben délután a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar munkájába pillanthatnak be az oda betérők. Kóczán Péter vezényletével Goldmark Károly műveit játsszák.

A napot nagyszabású színházi gálaműsor zárja a Várkerületben, a Mária-szobornál felállított színpadon este hét órakor. A tervek szerint színpadra lép Geszthy Veronika, Békefi Viktória, Vörös Edit, Füredi Nikolett, Zsadon Andrea, Kisfaludy Zsófia, Molnár Anikó, Szőcs Erika, Simon Andrea, Szupper Fanni, Domoszlai Sándor, Peller Károly, Savanyu Gergely, Szolnoki Tibor, Szentmártoni Norman, Papp Attila, Marosszéki Tamás és Kiss Noró. Természetesen a Sopron Balett tagjaival is találkozhat a közönség. (Rossz idő esetén a gálát a színházban tartják meg.) Csak ezen a napon minden bérlet 15 százalék kedvezménnyel váltható meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra