A szerelem nem szégyen

Régi filmek legendás, lelkeket melengető, vérpezsdítő filmslágereivel Domoszlai Sándor és Vörös Edit érkezik Sopronba.

A szerelem nem szégyen című zenés kamaraszínházi előadással, régi filmek legendás, lelkeket melengető, vérpezsdítő filmslágereivel Domoszlai Sándor és Vörös Edit érkezik Sopronba a Liszt Ferenc Kulturális Központba október 9-én (szombaton) este hét órakor. Az 1930-as és 40'-es évek muzsikáját idézik meg olyan nagyszerű zeneszerzők által, mint Eisemann Mihály, Márkus Alfréd, Ábrahám Pál, Fényes Szabolcs. Zenekaros kísérettel hangzanak el a kor hangulatát idéző örökzöldek, miközben a történet szerint két szív egymásra talál. Így felcsendülnek a Miért szerettem bele magába, Május éjszakán, Egy kis édes félhomályban, Fizetek főúr, Halló, miért nem jött ma el, Oda vagyok magáért, Meseautó, 2x2 néha 5, Nem nősülök soha című halhatatlan dallamok úgy, hogy közben a Palermo Bár életébe is bepillanthatunk, ahol Heller Tamás, azaz Guszti a főpincér.

Domoszlai Sándor a soproni színházszerető közönség egyik kedvencévé vált rövid idő alatt. A népszerű művész az elmúlt években a teátrumban fellépett az Egy éj Velencében, A víg özvegy, A cigányprímás című előadásokban, most a Bál Savoyban revüoperett férfi főszerepét alakítja nagy sikerrel. A produkciót játszotta német nyelven a barlangszínházban, tavasszal pedig magyarul formálja meg a darabbéli márki szerepét a Petőfi Színhában A szabadság évadában. Vörös Editet szintén ismerősként üdvözölhetik a nézők, hiszen játszott A víg özvegyben, és nemrég eljött a hatalmas sikerű színházi gálára, amikor rengeteg ember volt kíváncsi a leghűségesebb város társulatának szabadtéri műsorára.

Most arra vállalkoztak, egy olyan világba kalauzolják el a nézőket, amelyet ők nagyon szeretnek, kicsit elfeledett a színpadokon, pedig a legnagyobb szerzők, kultikus mozifilmek, tánc-és divatforradalom jelképezték mindig ezt a korszakot.

Domoszlai Sándor szerint jó a gramofont bekapcsolni, a régi fekete-fehér filmek varázsában, hangulatában elidőzni, ott feltöltődni, az akkori slágereket énekelni, egy korszakot újraélni. Az általuk írt történetben a népszerű charleston, shimmy, foxtrot táncok, az 1930-as évek swing lüktető zenéi kelnek életre az akkori filmslágerek varázsában.

Mindezt pedig a színpadon a Palermo Bár atmoszférájában élhetik át a nézők, egy remek zenekar kíséretében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra