Új lehetőség a fejlődésre: modern mozgáselemzőt tesztel az akadémia

Az MKOSZ támogatásával már beszerelték a Krasznai Ferenc Sportcsarnokba a WIMU névre hallgató komplex mozgáselemző rendszert, ami a játékosok fejlesztését hivatott segíteni.

Tanulni a legjobbaktól érdemes. Talán ezért jár évek óta a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia szakmai vezetője az FC Barcelonához, ahonnan szakmai és technikai megoldásokat is hoz. Horváth József a spanyol profi csapatnál ismerte meg a WIMU-rendszert, azt a komplex mozgáselemző beredezést, ami a játékosokat követve az edzésen akár többszáz adatot képes tárolni.

A legjobbaktól lehet tanulni. A Barcelona edzőközpontjába is tapasztalatokért járnak a soproni szakemberek.
Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia

- Szakmai és technikai megoldásokat is vettünk már át a legjobbaktól, utóbbira példa a WIMU, amit az MKOSZ segítségével most tesztelésre megkaptunk. Már be is szerelték az antennákat a csarnokba a magyar és spanyol szakemberek. A játékosok pedig egy jeladót kapnak, aminek a segítségével a rendszer követi őket. A sebességüktől kezdve a pulzusukon át a pályán megtett minden mozgást tárolni képes a berendezés. Minden edzésen pontosan mérhetjük a játékosok által megtett távolságot, a mozdulatok, mozgások gyorsulását lassulását. Kielemezhetjük például a pályán megtett mozgást, az esetlegesen elrontott kosárlabda-elemek biomechanikai okait, illetve pontosan mérhetjük, hogy játékosaink a feszített bajnoki ritmusban milyen állapotban vannak és esetleg mit kell módosítanunk a programban. Az adatok kielemzésével folyamatosa és hatékonyan lehet majd segíteni a játékosok fejlődését - magyarázta a WIMU lényegét Horváth József.

A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia edzői ismerkednek a modern eszközzel.
Tarnai László Soproni Sportiskola

A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia hosszútávú célja, hogy a rendszert meg is vásárolja, s a terv szinten már létező leendő új csarnokba felszereltesse. Olyan lesz mint a legnagyobb profiknál, például a Barcelonánál...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport