Jönnek Rézerdő lakói

Méhes Csaba pantomimművész és a Brass in the Five rézfúvós kvintett tagjai hozzák a rézhangokat.

Vidám, önfeledt mókával, játékkal, mesével, sok humorral, a népszerű fúvós hangszerek vérpezsdítő, táncra hívó, varázslatos hangzásvilágával érkeznek A Rézerdő lakói Méhes Csaba nemzetközileg elismert pantomimművésszel és a Brass in the Five kvintettel a Soproni Petőfi Színházba alsós, valamint ovis bérletben október 11-től. A produkció hosszú évek óta hódítja meg a közönséget, egy óra önfeledt nevetést garantálva kicsiknek és nagyoknak.

Rézerdőben, rézfák között rézhangok zendülnek és találkozik hat manó.
Pro Kultura

Méhes Csaba a vizuális humor mestere az elmúlt évtizedek egyik legkiemelkedőbb pantomimművésze, komikusa. Produkcióival bejárta Európát, a fél világot, több tánc-és cirkuszművészeti fesztiváldíj, elismerés birtokosa. Sokan emlékeznek rá, az 1990-es évek közepén színpadi mozgást és táncot tanított a Soproni Petőfi Színház színitanodájában. Legutóbb a színházi nyílt napon lépett fel, hogy megmutassa, honnan is érkeznek majd A Rézerdő lakói, akiket a Brass in the Five rézfúvós kvintett tagjai személyesítenek meg. Az együttes tagjai mindannyian a Zeneakadémián végzett, képzett, profi muzsikusok. Két évtizedet meghaladó fennállásuk alatt ezer koncertet adtak Magyarországon és Európa számtalan városában. Az úgynvezett „brass-színház” utánozhatatlan stílusuk védjegyévé vált. A pantomimművész és a muzsikusok célja, hogy egészséges humort ötvözzenek élő fúvószenével.

A történet szerint Rézerdőben, rézfák között rézhangok zendülnek – találkozik hat manó. Zenélnek, énekelnek, táncolnak, mókáznak, kirándulnak, kertészkednek, egy szóval: élik az erdei manók vidám életét. Ráadásul megszelídítenek egy medvét, és nem maradhat el a csiga–teknős derbi sem. S miközben közös erővel megbirkóznak a rézerdei élet kihívásaival, barátságuk még szorosabbá kovácsolódik.

Szereplők: Méhes Csaba (pantomim), Simai László, Monoki Attila (trombita), Soós Péter (kürt), Koppányi Béla (harsona), Takács Tibor (tuba). Méhes Csaba és a Brass in the Five kvintett előadása. Rendezte: Méhes Csaba és Takács Tibor.

Soproni előadások időpontjai:

2021. október 14. csütörtök 14:30 - Petőfi Színház - Weöres bérlet

2021. október 14. csütörtök 12:00 - Petőfi Színház - Illyés bérlet

2021. október 13. szerda 14:30 - Petőfi Színház - Zelk bérlet

2021. október 13. szerda 12:00 - Petőfi Színház - Benedek bérlet

2021. október 13. szerda 10:00 - Petőfi Színház - Hóvirág bérlet

2021. október 12. kedd 17:00 - Petőfi Színház - Gárdonyi bérlet

2021. október 12. kedd 10:00 - Petőfi Színház - Ciklámen bérlet

2021. október 11. hétfõ 14:30 - Petőfi Színház - Móra bérlet

2021. október 11. hétfõ 10:00 - Petőfi Színház - Gesztenye bérlet

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra