Folytatódik a Final Cat filmklub közönségtalálkozó-sorozata

Baranyi Gábor Benő lesz a vendég.

Október 21-én egy újabb fiatal alkotót lát vendégül a soproni Final Cat csapata, Baranyi Gábor Benőt. Az Anja című kisfilm rendezőjét a nemzetközi Budapest Short filmfesztiválon díjazták, most pedig személyesen is ellátogat Sopronba. Természetesen a már leforgatott és jövőre mozikba érkező Zanox című filmje kulisszatitkaiba is beavatja a nézőket.

Az Anjában egy magyarországi vidéki kórház szülészetén tölti szakmai gyakorlatát Levente, a fiatal orvostanhallgató. Az egyik frissen szült nő esete kapcsán meginog bizalma professzora iránt. Az Anján kívül a tavalyi fesztivál magyar panoráma programjába került Gyíkember című rövidfilmjét is levetítik, amelyben Bandit kirúgják a munkahelyéről, összeveszik az anyjával és még a gyíkemberek is megfigyelik.

Arról, hogy miért érdemes megnézni az alkotásokat, a rendező így nyilatkozott: „Az Anja egy megtörtént esetet dolgoz fel civil és profi színészekkel, hitelességre törekedve. A Zanox egy érdekes műfaji keverék, egy sci-fi felnövéstörténet, ami a magyar vidéken játszódik.”

Takács Tibor, a soproni filmklubot működtető MozgóKépMás egyesület vezetője hozzátette, filmklubjuk országosan is egyedülálló, hogy elsősorban rövidfilmekből válogatnak hónapról-hónapra. Több, sikeres fiatal rendezőt is vendégül láttak már, akik azóta nagyjátékfilmekkel is bemutatkoztak a nézőknek. Így ismerhette meg személyesen a soproni közönség Dombrovszky Lindát, Tóth Barnabást vagy az épp mozikban futó „Külön Falka” című film rendezőjét, Kis Hajnit.

Az októberi közönségtalálkozó is ezt a hagyományt követi, melyre megszokott helyszínükön, a Búgócsiga Akusztik Gardenben várják a hónap harmadik csütörtökén, este 19 órától az érdeklődőket. Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre, a belépés díjtalan!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra