Gyorstalpaló séta vasárnap a 100 évvel ezelőtti soproni képzőművészet nyomában

Tudta, hogy a nagyszerű akvarellista, Soproni Horváth József éppen 100 évvel ezelőtt, 1921 őszén került Sopronba? A Széchenyi-gimnáziumban kezdett ősszel fiatal rajztanárként… „Hosszi” volt a gúnyneve, mert olyan magas és vékony volt, sokat sportolt és - rajongtak érte a diákjai! Többek között róla is szó lesz október 17-én vasárnap délután a Gyorstalpaló városjáró sorozat soron következő soproni sétáján. A téma 1921 képzőművészete lesz, szakavatott vezetőnek pedig Nemes András művészettörténészt kérték fel a szervezők. Az érdeklődők 15 órakor találkoznak a Liszt-központ előtt. Regisztrálni nem kell, mindenkit szeretettel várnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra