Gyönyörű időben készültek extrémebb túrára

Ismét mozgalmas hétvégéje volt a soproni Shotokan Tigrisek SE-nek.

Megtartotta első felkészítő túráját a jövő január végi Extrem Burgenland túrára a soproni Shotokan Tigrisek SE. Ősszel nagyon sűrű az egyesület naptára, rengeteg a tavaszról áthozott esemény.

Gyönyörű őszi időben tették meg a 21 kilométeres távot a túrázók.
Shotokan Tigrisek SE

A hétvégi túrán több mint ötvenen vágtak neki a 21 kilométeres távnak. Az első kilométerek végig emelkedővel teltek, a Lövér körútról a Muck felé vették az irányt. A bátrabbak felmásztak a mafira, azaz a régi határőrségi magasfigyelőre. Innen leereszkedtek Harkára, majd a települést megkerülve megmászták a Harkai-csúcsot.

December első vasárnapján már harminc kilométerre növelik a távot. Mindkét túra része a 100 év 100 kilométer programsorozatnak.

Vasárnap a Keszthely Kupa 6. országos karate versenyen jártak az egyesület versenyzői.

- Érezni a csapaton a lezárások miatti hosszú kihagyást, mert volt néhány olyan hiba, aminek nem kellett volna előjönnie, de már kezdünk visszarázódni a versenyzéshez. Szépen szerepelt mindenki - mondta el Gáncs Krisztián, az egyesület vezetője.

A Keszthely Kupa 6. országos karate versenyen szereztek érmeket a soproniak.
Shotokan Tigrisek SE

Összességében 4 arany, 4 ezüst és 6 bronz érmet sikerült megszerezniük. Ketten a csapatból életük első karateversenyén szerepetek. Halász Torda kumitében indult és saját korosztályában 2., míg a felnevezésben 4. lett. Mesterházy Olivér egyéniben 1. helyet szerzett, gyerek kata csapatban pedig a dobogó 3. fokára állhatott csapattársaival. Az edzői szerepet Gáncs Dávid töltötte be, aki egyéniben kata 3. helyet is szerzett. Az egyesület elnöke, Gáncs Krisztián, shiai vezetőként bíráskodta végig a napot.

Eredmények:

1. Mesterházy Olivér, Gáncs Nóra, Kocsis Árpád, Halász Kornél

2. Deák Zsolt, Halász Torda, Kocsis Bendegúz, Gyerek 1. csapat (Halász Kornél, Gáncs Nóra, Deák Hanga)

3. Gáncs Nóra, Deák Hanga 2x, Gáncs Dávid, Deák Zsolt, Gyerek 2. csapat (Mesterházy Olivér, Halász Kornél, Deák Zsolt)

November 14-én vasárnap Japánból érkezik vendég a Tigrisekhez. Nobuaki Kanazawa 8 danos mester négy edzést fog tartani a soproniaknak. November 27 pedig nagy nap lesz az egyesület életében, a SKIH Szövetség országos bajnoksága lesz, amennyiben a vírushelyzet engedi majd a megrendezését.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport