Mutatunk pár képet Sopron kerékpárútjairól

Sokszor megkapom, hogy mindent kritizálok és mindenben csak a rosszat látom. Tény, hogy sok mindenről megvan a véleményem, mégis, kritikát általában úgy fogalmazok meg, hogy mutatok jó példát is, esetleg egy lehetséges megoldási javaslattal is szolgálok.

Szívügyem a soproni kerékpározás. Most már közel egy évtizede írok cikkeket ebben a témában. Volt, hogy egy korábbi szerzőtársammal összeálltunk és konkrét javaslatokat nyújtottunk be a döntéshozók felé, akik megfontolták, és úgy ítélték meg, hogy ennek van létjogosultsága. Így lett például a Király Jenő utca mellett kijelölt gyalogátkelőhely a kerékpárúton, vagy így jött létre az a megoldás is, hogy a Lenck-villa felől a Csatkai Endre utcáról szabályosan lehet a Deák tér felé balra kanyarodni a kerékpárútra.

Az utóbbi években viszont úgy érzem, a dolgok nagyon rossz irányba indultak el. Mindent elborítanak a parkoló és közlekedő autók a városban, és semmi jelét nem látom annak, hogy ösztönözni akarnák az embereket arra, kerékpározzanak, járjanak busszal, gyalog, stb.

Keszei László

Bár készült több látványos új kerékpárút, ezek tényleg inkább csak a látványra jók, esetleg sportolásra, hivatásforgalomban vajmi kevés szerepük van. A Lövér körúti kerékpárútra, illetve gyalog- és kerékpárútra gondolok, ami szép. De közben rengeteg korábbi infrastruktúra viszont csak hanyatlik, esetleg még korlátozzák is a használatukat. Eltűnnek táblák, amiket nem pótolnak, lekopnak felfestések.

Az is előfordul, hogy már eleve olyan megoldást alakítanak ki, ami megnehezíti a szabályos közlekedést. Vegyük csak például a sokat emlegetett Mátyás király utcát. A Csengery és a Móricz Zsigmond utcák kereszteződésénél is a kerékpársávot felvezették a járdára, ami annyira lehetetlen megoldás, hogy még KRESZ tábla sincs rá. De kint van mindkét helyen egy kerékpárút vége tábla, ami totál értelmetlen, hiszen nem is kerékpárúton közlekedtünk.

Keszei László

Vagy a Várkerület kerékpárútján az az új megoldás, mely szerint a Torna utca és az Árpád utca kereszteződésénél is elsőbbséget kell adnunk, az Ikvahídnál pedig egyenesen azt akarják, hogy szálljunk le és toljuk át. Ezek mind-mind olyan dolgok, melyek a kerékpározás hatékonyságát és élvezhetőségét csökkentik, hiszen megtörik a dinamizmus.

Vegyünk még egy példát, a Vándor Sándor utcában osztott gyalog- és kerékpárút készült majdnem egy évtizede. Ennek felét pedig az esetek legnagyobb részében parkoló autók foglalják el, a Somfalvi út felől pedig a kezdőtábla is évek óta hiányzik. Azt az egyirányú szörnyűséget, ami pedig innen a Jereván felé vezető útnál van, már ne is említsük meg, gyalogjárdának sem jó.

Keszei László

A város számtalan pontján lehetne úgy kedvezni a kerékpárosoknak, hogy megnyitjuk az egyirányú utcákat szembekerékpározás céljából. Sopronban ez egyelőre mindössze három helyen működik: a Rózsa utcában, a Színház utcában, illetve a Póda Endre utcában. Probléma persze ezekkel is van, hiányoznak táblák, néhol lehetetlen szabályosan közlekedni. És ez általánosságban is jellemző a város kerékpáros infrastruktúrájára: az egyes darabok eltérő korokban jöttek létre, eltérő megoldásokkal, ez pedig már alapból problémás, ha pedig több tábla azóta el is tűnt, az teljes káoszt eredményez. És akkor még arról nem is ejtettünk szót, hogy mennyire vannak karbantartva a kerékpárutak.

A hiányzó összeköttetés 2020. July 02. 16:06

Az utóbbi években a város nagy részén újultak meg utcák, főbb közlekedési útvonalak, egy dolog közös bennük: sehol nem történt semmi fejlesztés, ami bármilyen szinten is kedvezne a kerékpárosoknak.

Keszei László

Zárszónak annyit tudnék mondani: ahelyett, hogy szinte minden téren korlátozzák a kerékpárosok szabályos és hatékony közlekedését, érdemes lenne kicsit elgondolkodni: tényleg azt akarjuk, hogy a város belefulladjon a gépjárművekbe? Persze lehet, hogy már késő.

Szavazzon!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek