Már készülnek a kiviteli tervek az új soproni konferencia-központra

A nyertes pályamű továbbtervezésére, a beruházás vázlattervei, építési engedélyes tervei és kiviteli tervei, valamint a Konferencia-és Rendezvényközpont megvalósításhoz szükséges egyéb engedélyekhez szükséges dokumentumok elkészítése a feladat.

Középülettervező Zrt. tervezheti meg a soproni Multifunkcionális Konferencia- és Rendezvényközpontot, nettó 397 millió forintért. A becsült tervezési díj 402 millió forint volt - derül ki az előzetes közzététel nélküli tárgyalásos eljárás eredményéből, melyet a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. közölt az uniós közbeszerzési közlönyben . A zárt versenyre a korábbi tervpályázat nyerteseit hívta meg az ajánlatkérő.

A KÖZTI látványterve.
Forrás: Építészfórum

A Modern Városok Program részeként Sopron önkormányzata fejlesztési csomagot dolgozott ki Lőver Program néven, amelynek egyik eleme a tervezett konferenciaközpont kialakítása. A beruházás lényegében a jelenlegi Hotel Maroni, illetve területének hasznosítása. Az egykor kedvelt szálloda a 2000-es években zárt be, azóta az épületek kihasználatlanul álltak .

Nyáron visszabontották az egykori szálloda épületét.
Enyugat.hu

A Lővér körúton tavaly kezdték meg a Hotel Maroni bontását , a többszintes, utcafronti épületrészt teljesen megsemmisítették. A helyén épül majd meg a 700 fő befogadására alkalmas multifunkcionális központ.

A nyertessel tavaly december 22-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek