Soproni gyorstalpalás az új esztendőben is

Vasárnap járvány-járás a belvárosban.

Bár hideg van és járvány, ismét tematikus sétára hívják a szervezők a soproniakat. Ezúttal Krisch András vezeti a csapatot, a témák pedig nagyon „ragályosak”: tífusz, pestis, kolera, rosseb, pestis, frászkarika… - és a többi régi nagy járvány soproni emlékei.

Megtudhatjuk, hol volt az első soproni ispotály, mit csinált annak idején a pestisdoktor és mivel gyógyította a leprát a javasasszony. Találkozó január 16-án 15 órakor a Liszt-központ előtt. A „Járvány-járás” ingyenes, regisztrálni nem szükséges, de védőfelszerelés (meleg cipő, sapka és kesztyű) javasolt!

Kiderül, mit csinált annak idején a pestisdoktor és mivel gyógyította a leprát a javasasszony.
Pro Kultúra Sopron
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra