Soproniak is versenyeztek a Sakura Karate Kupán

A Shotokan Tigrisek SE sportolói is küzdöttek a tatamikon. Érmeket is hoztak a versenyzők.

Vasváron rendezték meg a hétévégén a XXII. Sakura Karate Kupát. A WKF szabályrendszerben megrendezett regionális versenyen 18 magyar és osztrák egyesület 140 versenyzője közel 300 nevezéssel mérte fel tudását. Sajnos sok csapat felkészülését nehezítette a gyerekeknél a rengeteg karantén, ami a soproniaknak is gondot okozott a felkészülés során. Szerencsére a Shotokan Tigrisek SE-ből most senkinek nem kellett visszalépnie covid vagy karantén miatt.

Reggel négy tatamin indultak meg a küzdelmek a gyerek kategóriákban. A legkisebbek közül élete első karate versenyén 3 számban is indult Csabina Panna és 1 arany, 1 ezüst és 1 bronz érmet szerzett. Mesterházy Olivér katában szépen versenyezve saját és felnevezett kategóriában is aranyérmes lett és csak szivacslabda kumitében talált legyőzőre, ahol bronzérmes lett.

Mesterházy Olivér a dobogó legfelső fokán.
Shotokan Tigrisek SE

Csapat katában új összeállítással indultak a soproniak és próbálták felvenni a versenyt a tapasztaltabb csapatokkal. A dobogó harmadik fokára állhattak fel a gyerekek, de látszott, hogy sok munka van még előttük. A napot Halász Torda kumite kategóriája zárta, aki bronz érmet szerzett.

A csapatot Gáncs Dávid irányította a versenyen, az egyesület elnöke, Gáncs Krisztián pedig sarokbíróként segítette a lebonyolítást.

A soproni csapat hat arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel zárta a kupát.
Shotokan Tigrisek SE
A kupán hat aranyérmet szereztek a soproni versenyzők: Mesterházy Olivér kettőt is, valamint Csabina Panna, Kocsis Árpád, Deák Zsolt, Kocsis Bendegúz.

Halász Kornél (kettőt), Csabina Panna, Kocsis Bendegúz ezüstérmet érdemeltek, Mesterházy Olivér, Deák Zsolt, Halász Torda, Csabina Panna és a kata csapat (Gáncs Nóra, Deák Zsolt, Halász Kornél) pedig bronzérmet kapott.

Gáncs Krisztián elnök tudatta azt is: március 18-20. között harmadik alkalommal rendezik meg a Visegrádi 4-es edzőtáborukat Sopronban, a Visegrádi Alap támogatásával. Idén a kumite (küzdelem) lesz a célkeresztben. Amennyiben a covidkorlátozások engedik, Japánból Hiyori Kanazawa lesz a vendégük, aki a SKIF jelenlegi női világbajnoka és a központi edzőterem instruktora. A Visegrádi 4-es országokon (Csehország, Szlovákia, Lengyelország) kívül Ausztriából, Szlovéniából, Ukrajnából és Hollandiából is várnak vendégeket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport