Okuláré Projekt – Kortárs drámák felolvasó estje

A soproni szervezők bíznak abban, hogy a program egy új szín lesz a soproni közösségi programok palettáján.

Az Okuláré Projekt 2021 tavaszán indult újra útjának a Fiatal Drámaírók Háza és a Metro Works Színházművészeti Szabadiskola szervezésében. A programsorozat célja, hogy pályakezdő drámaíróknak biztosítson bemutatkozási lehetőséget, határon innen és túl. A május közepén megrendezésre kerülő eseményhez végül 9 város csatlakozott: Budapest, Győr, Debrecen, Szeged, Sopron, Tapolca, Hódmezővásárhely, Zalaegerszeg és Sepsiszentgyörgy.

Sopronban Czákler Zita irodalomcoach és a Szabadművész Alapítvány közös szervezésében kerül megrendezésre a felolvasó est; május 15-én 19 órától hallgathatják meg az érdeklődök a Szabadművész Pinceklubban, a Selmeci utca 2. alatt.

A program ingyenes, helyfoglalásra a helyek korlátozottsága miatt szükség van, erre az akciotrening_KUKAC_gmail_PONT_com emailcímen, vagy a 06/30 90 55 841-es telefonszámon van lehetőség.

„Folyamatosan várjuk új helyszínek csatlakozását a projekthez, és nagy örömmel tölt el, hogy a résztvevők száma hónapról-hónapra bővül. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy egy színházi eseménysorozat ne csak a fővárosban valósulhasson meg, így az írók is többféle visszajelzést kaphatnak szövegeikre. Jó látni, hogy az Okuláré Projekt már létező közösségeket tart egyben, és újakat is hoz létre. Az évad során bemutatott szövegek júniusban könyv formájában is megjelennek” – nyilatkozta Horváth Benji, projektvezető.

A soproni szervezők bíznak abban, hogy a program egy új szín lesz a soproni közösségi programok palettáján és hosszútávon nyújt majd szórakozási és kapcsolódási lehetőséget az érdeklődők számára.

A kéthavonta megvalósuló eseménysorozatra nyitott pályázat útján kerülnek be az írók, akik egy adott hívószóra írják egyfelvonásos szövegeiket. A májusi felolvasó est szövegei egy műhelymunka keretein belül, Kovács Dominik és Kovács Viktor drámaírók segítségével lettek kiválasztva, így a közönség Holczer Dávid, Magyar Bogi és Utassy Jázmin műveit ismerheti meg, amik Az Érkező hívószóra születtek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra