Novák Katalin átvette a Sándor-palota kulcsait Áder Jánostól

Őrségváltás.

„Őrségváltás. Ma reggel átvettem a Sándor-palota kulcsát Áder Jánostól. Minden magyar számíthat rám és én is számítok minden magyarra. Köszönjük a munkáját, Elnök úr!” írta Facebook-oldalán Novák Katalin, az új államfő.

Facebook/Novák Katalin

Kedden tehát hivatalosan is átvette a köztársasági elnöki hivatalát Novák Katalin. A leköszönő államfő a Sándor-palota bejáratánál fogadta utódját, majd együtt bevonultak az államfői rezidenciába, aztán az elnöki irodába, onnan pedig ki a Sándor-palota teraszára – tudósított az M1.

Novákot március 10-én választották meg köztársasági elnökké, 137 szavazatot kapott. Jelölése után sok támadás érte, mert párttisztséget töltött be, tavaly azonban nem indult Fidesz alelnöki posztjáért. De azért is kritizálták, mert Orbán Viktor közeli emberének számít, és ezt OV22 feliratú fülbevalóval is kifejezte.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Közélet