Már próbálnak a Nabucco-ra

A pünkösdi hétvégén a szentmargitbányai (St. Margarethen) kőbányában először álltak a statiszták a hétezer négyzetméteres opera színpadára, hogy betanulják a Verdi Nabucco című operájának első jeleneteit.

A héten már a szólisták is találkoztak Francisco Negrin rendezővel és a vezetőséggel. A próbafolyamat elején már az együttes is színpadra lépett, és megismerkedett a helyszínnel. Daniel Serafin, az "Oper im Steinbruch" művészeti igazgatója szerint nagy várakozás előzi meg a produkciót, aminek csapata először állt össze.

- A zsidók itt élnek a kőbányában. A sziklába faragták szent helyeiket. De a babilóniaiak megtámadják őket. Az épületek olyanok, mint Bábel vagy Valhalla gigantikus tornya, és azt jelképezik, hogy a hódítók azt hiszik, ők Isten” – nyilatkozta az ORF -nek Francisco Negrin rendező.

Idén is látványos produkciót ígér a szentmargitbányai operaszínpad.
ORF.at

Napokon belül elkészül a színpadkép, a jelmezeket is hamarosan szállítják. Az első zenei próba is megtörtént a szentmargitbányai opera színpadán, ahol a következő hetekben 90 próbát terveznek a Nabucco július 13-iki premierjéig.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra