A Volt-on akár óriás madárként is szárnyalhattál

Perzselő hőség, zene, és mindenütt rengeteg ember.

Kedd óta dübörög az év első nagy fesztiválja a soproni Volt fesztivál. A negyedik napon a délutáni órákban már hosszú sorokban várakozva lehetett bejutni a fesztiválra. A staff információ és saját tapasztalataink szerint akár egy órát is igénybe vehetett a bejutás.

A késő délutáni órákban a színpadokon is elindultak a programok. A Nagyszínpadon Azariah a Beko Színpadán Rácz Gergő és Orsovai Reni fokoztak a hangulatot, hogy ne csak a levegő hőmérséklete izzon maximumon.

Volt Fesztivál 2022
Németh Richárd

Azok a fesztiválozók, akik nem kifejezetten egy- egy előadó miatt érkeztek, inkább sodródnak, felfedeznek, igazán eklektikus élményekkel gazdagodhattak. Beléphetünk vásárolni az Aldiba miközben majdnem vele szemben kézműves gourmet hamburgerek közül válogathatunk vagy épp ehetünk egy pirított hagymás amerikai hot-dogot.

Így eshetett meg az is, hogy míg az Unicum helyszínén egy dj pörgette az elektronikus zenei trackeket a szomszédban Ganxtaek szókimondó dalaik hallatszódtak.

Volt Fesztivál 2022
Németh Richárd

Az este közeledtével és Irie Maffia koncert vége után a tömeg érezhetően a nagyszínpad elé kezdett koncentrálódni. Pontban fél 9-kor a hazai együttesek talán legkedveltebbje a Halott Pénz lépett színpadra és egy hatalmasat zenéltek az őket váró színes közönségnek.

Fiatal, idős az ország minden részéről velük énekelte a legnagyobb slágereiket. A koncertek, bulik, evés, ivás közben valaki úgy érezte nem maxolta ki a “szabadság érzést” az befizethette magát egy pár percre, hogy a magasba emeljék és igazi nagy madárként körözzön a fesztiválozók feje felett, mert nincs nagyobb szabadság, mint a szelek szárnyán suhanni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Kultúra