Soproni shotokan karate EB sikerek Guildfordban

Az angliai Guilford adott otthont a Japán Shotokan Karate Szövetség (JSKA) által rendezett Európa Bajnokságnak, melyen hét soproni versenyző is képviselte hazánkat.

A Soproni Rendészeti Sportegyesület (SRSE) karatékái is tatamira léptek a több mint háromszáz versenyző között, akik részt vettek az idei JSKA Európa Bajnokságon. A kontinensviadalon tíz ország sportolói mérték össze tudásukat egyéni és csapat, illetőleg kumite (küzdelem) és kata (formagyakorlat) versenyszámokban.

A csapat: Bátorfi Dóra, Varjas Vidor, Triber Viktor, Király Levente. Alsó sor balról: Triber Simon, Grubits Ferenc, Kiss Flóra.
Soproni Rendészeti Sportegyesület Karate Szakosztály

Izgalmasan indult a háromnapos viadal a magyar delegációnak, ugyanis a nyitónapon nem tudtak részt venni a soproni versenyzők a kiutazást biztosító repülőjárat váratlan törlése miatt. Szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy „csak” a pénteki közös edzésről csúszott le a csapat, melyet a világszervezet legmagasabb szintű vezetői, 7. és 8. danos mesterek tartottak. Ugyanakkor minden előre eltervezett versenyszámban el tudtak indulni a soproni karatékák az egyéni versenynapokon.

A magyar delegáció legsikeresebb versenyzőije Triber Viktor lett, aki kumite és kata versenyszámokban egyaránt aranyéremmel tért haza. A további eredmények:

- Bátorfi Dóra - (kumite) 1. hely és (Kihon ippon kumite) 2. hely,

- Grubits Ferenc - (kata) 1. hely és (Kihon ippon kumite) 2. hely Kiss Flóra - (kata) 2. hely,

- Grubits Ferenc, Király Levente, Varjas Vidor (kata csapat) - 3. hely,

- Bátorfi Dóra, Triber Viktor, Kiss Flóra (vegyes csapat) - 5. hely.

A felkészítő edzők Pirger Attila 4. Dan és Bendes Attila 3. Dan voltak.

A versenyzők az SRSE saját szervezésű edzőtáborában, Csesztregen, mintegy 40 fő részvételével készülnek a következő szezonra, melynek legfontosabb állomása a jövő augusztusi világbajnokság lesz a németországi Lübeckben.

- Edzőtáborunk, ahol övvizsgát is tehetnek versenyzőink nagyon jó felkészülési alapot jelent a következő szezonra. Reméljük, hogy Németországból is olyan elégedetten térhetünk majd haza, mint a mostani EB-ről. Ennek érdekében ugyanolyan keményen készülünk a jövőben, mint az elmúlt hónapokban – összegzett Pirger Attila szakosztályvezető.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport