Megint gazdagodott a SMAFC: kerékpáros klub alakult a soproni egyesületnél

Újabb szakosztállyal bővült a soproni egyetemi sportklub. A SMAFC Kerékpár Club vezetői és tagjai közösséget és eredményeket is hoznak magukkal, és szélesre akarják tárni a kerékpárosok előtt a lehetőségek kapuit.

A 2018-ban alakult Superior Team Sopron tagjai a kezdetektől szerettek volna igazán soproni kerékpáros klubbá válni – most végre teljesült a vágyuk. A kerékpáros csapat eddig egy budapesti egyesület regionális klubjaként edzette és versenyeztette főként gyermek- és serdülőkorú tagjait. Az évek során azonban folyamatosan szembesültek a hátrányokkal: nem tudtak helyi támogatásokra pályázni, kiestek az őszi sportágválasztó adta lehetőségekből, elestek szponzorációktól. A jövőben viszont SMAFC Kerékpár Clubként folytatják.

A SMAFC kerékpáros szakosztálya minden tekintetben nyitni szeretne gyerekek és felnőttek irányába egyaránt; túrákkal a hobbiból és az egészségük érdekében bringázók felé, toborzókkal, nyílt napokkal azok irányába is, akik a folyamatos fejlődésre voksolnak és a megmérettetéstől sem riadnak vissza.

- A klub gerincét gyermek sportolóink adják, akik heti három, négy alkalommal is edzenek. Eddig korosztályos versenyeken indultunk, de a jövőben három szakágban - mountain bike, országúti és cyclo-cross - is tartunk edzéseket, és a gyermekek mellett felnőtteket is várunk szakosztályunkba. Terveink között szerepel, hogy már az ősz folyamán több versenyre is nevezünk, és ami talán szélesebb érdeklődésre is számot tarthat: szabadidős programok egész sorával igyekszünk népszerűsíteni a kerékpározást - mondja lelkesen Rosenmayer András, a klub vezetője, aki Horváthné Varga Kittivel együtt edzői feladatokat is ellát.

- Nagyon bízunk abban, hogy soproni sportegyesület tagjaként könnyebb és eredményesebb lesz a működésünk és így tényleg a fejlődésre fókuszálhatjuk az energiáinkat. Az egyesületnek és Horváth József elnök úrnak köszönhetően már most is sok ígéretet kaptunk; csapatruházat, beltéri edzések lehetősége, versenyeztetés, utaztatás... - fogalmaz Rosenmayer András, aki az őszi sportágválasztókig és az iskolai nyílt napokig is örömmel látja az érdeklődőket heti kétszer az Erzsébet-kertből induló edzéseken, vagy a csapat technikai bringaparkjában. Sportolóik számára augusztusban már az új egyesületnél folytatódnak az edzések, és - bízzunk ebben - egy sikeres, új időszámítás kezdődik a soproni SMAFC Kerékpár Clubnál.

- Nagy örömünkre szolgál, hogy olyan lelkes csapat csatlakozott hozzánk, akiknek a szívügye a kerékpáros sport ! Ez már a legelső találkozáskor is látszott, és mivel korábban a kerékpáros szövetség részéről is érkezett megkeresés az egyetem felé, úgy gondolom, mindenképpen gyümölcsöző lehet a kapcsolat! - mondta Horváth József, a SMAFC elnöke.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport