Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tanulj a természettől!

A fiatalok életre szóló élményeket szerezhetnek.
Hirdetés
Hirdetés

Bár a pedagógusok – minden ellenkező híresztelés ellenére – még nem lubickolnak és napoznak a honi vagy külföldi strandokon, legtöbb diák, anya és apa örömére véget ért ez a furcsára sikerült tanév. A tanulók nagyobb része már át is vehette bizonyítványát, s megkezdődött számukra a nyári szünet. A kikapcsolódás és a feltöltődés időszaka azonban nem kevés szülőnek okoz fejtörést. Elsősorban azoknak jelent ez gondot, akiknek nyáron is dolgozniuk kell, s a kisebb vagy nagyobb nebuló szabadidő-eltöltését minőségi módon szeretnék megoldani.

A Magyar Madártani Egyesület helyi csoportja, tagjai és aktivistái különleges lehetőséget kínálnak azoknak a 10-16 éves diákoknak, akiket érdekel a madárgyűrűzés, a távcsöves megfigyelés, a kisemlős-határozás, valamint egy vagy több éjszakai túra. Július 19. és 25. valamint július 26. és augusztus 1. között utánpótlástábort rendeznek a tóközi Fehértói madárvártán. Az eseményen maximum 20 fő vehet részt. A szervezők bátor, vállalkozó kedvű, nyitott, madarak iránt érdeklődő gyerekek jelentkezését várják legkésőbb július 1-jéig. További információkért Bodor Ádámhoz (06/30/2487683, bodoradam96@gmail.com) fordulhatnak a fiatalok és szüleik.

A táborok és a madárgyűrűző állomások rendkívül izgalmas, sehol másutt meg nem tapasztalható élményeket kínálnak a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt - legyen szó akár egynapos látogatásról, akár többnapos részvételről. A madármegfigyelés, a kézbe fogható szárnyasok, a természetközeli életmód, a közösségi élmények és az esti tábortűz nemcsak életre szóló emléket jelentenek, de sok gyereket a természetvédelmi, biológus, ökológus vagy agrár pályára irányítanak.

A madarásztáborok nemcsak kutatási helyszínek, az itt folyó munka másik fontos célja az ismeretterjesztés, utánpótlásképzés, ezért bárki, bármilyen madártani, természetjáró, táborozási ismeret nélkül is jelentkezhet. A különlegesen szép természeti környezetben megtartott rendezvényeken sok esetben csak sátorban lehet lakni – így lesz ez a Fehértói táborban is - így remek lehetőséget kínálnak a nomád jellegű élet néhány napos kipróbálására.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai és az Magyar Madártani Egyesület Kisalföldi Csoportjának szakértői ezen a nyáron is változatos, izgalmas madaras programokkal várják a diákokat. A jelentkezési lap megtalálható a nemzeti park honlapján.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Hirdetés