Életet menthet a defibrillátor már a soproni GYIK-ban is

Ne legyen rá soha szükség, de ha baj van, itt lesz a segítség - ez a legfontosabb üzenete annak, hogy csütörtökön a Rotary Club Sopron átadta adományát, egy defibrillátort a GYIK Rendezvényháznak.

A Rotary Club Sopron évek óta arra használja fel a jótékonysági akcióin begyűjtött összegek egy részét, hogy közintézményeket lát el félautomata defibrillátorokkal. Az életmentő készülékeket laikusok is tudják kezelni, hiszen magyar nyelven ad instrukciókat. Csütörtökön a klub képviseletében Göde József - aki hivatását tekintve mentőtiszt, és az egyik motorja a rotarys kezdeményezésnek - adta át a GYIK Rendezvényházat üzemeltető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. igazgatójának, dr. Ragány Misának a kétezer euróba kerülő gépet.

Ragány Misa átvette, Göde József átadta az életmentő készüléket.
Enyugat.hu

- Örömmel fogadtuk a Rotary Club Sopron felajánlását. Hasonló berendezésünk van már a Petőfi Színházban, a Fertőrákosi Barlangszínházban és a Liszt-központban is. Bár szerencsére nem volt még rá szükség, megnyugtató a tudat, hogy ha kell, kéznél van a segítség. Most már a GYIK-ban is - fogalmazott az átadón Ragány Misa.

Kiderült, az épület falán is tábla hirdeti majd, hogy defibrillátor van az intézményben, a mentőszolgálat is számon tartja a készüléket és az életmentő applikáció, a SzívCity is tud róla. Így nemcsak a GYIK-ban, hanem annak környékén, akár a buszmegállóban, az Erzsébet-kertben, a közeli fagyizónál is gyors segítséget nyújthat, ha kell.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet