Sziget 2022. - (5.) A Szigeten még strandolhatunk is

Sokan nem tudnak róla, így itt nagy a nyugi napközben.

Már sok éve jártam a Szigetre, és azt hittem, semmi újdonságot nem tudnak mutatni nekem, így meglepetésként ért, hogy egy komplett strand fogadott a fesztivál újpesti vasúti híd felé eső végén.

Napsütés
Nyugat.hu

Legutóbb három éve még sok nyugágy szolgálta itt a fesztiválozókat, idén sajnos szinte egy sem. Így aztán mindenki a maga módján és lehetősége szerint oldotta meg a Duna partján való napozást, pihenést. Ital bőségesen áll rendelkezésre a pultokban, de meglepetésemre kaja fronton csupán egy hot dog-árus fellelhető.

Árnyék
Nyugat.hu

A szervezők gondosan a parthoz közel kerítést telepítettek, és nem is alapvetően azért, hogy úszva ne tudjon senki belógni a Sziget területére, hanem hogy elejét vegyék a bátrak mélyebb vízbe merészkedésének. A strandon tartózkodókra egy önkéntes mentőszolgálat munkatársai vigyáznak folyamatosan. Vezetőjük elmondta, hogy idén eddig a legkomolyabb esetük egy lábujjtörés volt, pár ficam, bőrsérülés, de szerencsére semmi más.

Jóga
Nyugat.hu

Maradjon is ez így. A tegnapi álmos vasárnap délelőtt kevesen fürödtek, annál többen aludtak törülközőiken. Az árnyas fák alatt vagy két tucatnyian jógáztak és közel ugyanannyian bámulták őket. A pultban két lány félig hangosan mondta egymásnak: „már csak másfél nap, ezt már kibírjuk”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra