Brenner Koloman nyílt levele Sopron polgármesteréhez

A Jobbik politikusa olvasóinkkal is megismerteti levelének tartalmát.

"Mint a soproni régió egyik országgyűlési képviselője engedje meg hogy a Soproni Vízmű Zrt. helyzetéről kérjem ki a véleményét. Mint ismeretes, a fideszes kormány úgy döntött, hogy államosítja a víziközműveket, mégpedig úgy, hogy ennek fejében nem kárpótolja az érintett önkormányzatokat. Sopron megyei jogú város önkormányzata pedig egy olyan hirtelenséggel összehívott testületi ölésen döntött az államosítás támogatásáról, amely véleményem szerint nem felel meg a normális kiegyensúlyozott polgári demokráciában megszokott eljárásnak. Ennek fényében tisztelettel kérdezem Polgármester Urat, hogy mi az álláspontja a Soproni Vízmű Zrt. további sorsának kérdésében? Miután ingyenesen átadja az államnak a vízműveket, polgármesterként milyen garanciákat kér az ellátásra, a vízminőségre, és arra vonatkozóan, hogy az állam ne értékesíthesse harmadik félnek később a céget?

Véleményem szerint ebben a kérdésben nagyon fontos, hogy a soproni régió polgárai tisztán lássanak. Ahogy a Magyar Víziközmű Szövetség fogalmazott, "a víziközmű ágazat egy stratégiailag kiemelt szektor. Mind feladatát, mind pedig kiemelt szerepét nézve, úgy kell rá tekinteni, hogy az emberek számára életet adó víz gondozásában és a hozzájuk való eljuttatásban nélkülözhetetlen szerepe van. Az ágazatban dolgozó 20 ezer munkatárs a nap 24 órájában azon dolgozik, hogy mindenhol megoldott és biztonságos legyen a fogyasztók tiszta, jó minőségű ivóvízzel való ellátása és a szennyvíz szakszerű elvezetése és annak tisztítása."

Ezzel a Jobbik, hazánk felelős jobbközép konzervatív pártja nevében teljesen egyetértünk, hiszen nekünk kiemelten fontos a környezetünk védelme és a polgárok vízellátása.

Tisztelt Polgármester Úr, öntsünk hát tiszta vizet a pohárba! Várom érdemi válaszát, meggyőződésem szerint sok aggódó soproni polgárral egyetemben".

Brenner Koloman képviselő levele a polgármesterhez.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet