A soproni Líceum tanárai is kifejezték szolidaritásukat

Az ország második legrégebbi gimnáziumában hétfőn a pedagógusok többsége feketében tanított.

A Soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) és Kollégium tanári karának tagjai az iskola udvarán a Luther-rózsánál, fekete ruhában állva fejezték ki szolidaritásukat a miskolci Herman Ottó gimnázium felmentett igazgatóhelyettesével és kollégáival.

A "szótlan demonstrációt" országszerte sok intézmény megtartotta. Kiállás volt ez kollégájuk mellett, a múlt héten ugyanis a fenntartó tankerület felmentette a miskolci intézmény igazgatóhelyettesét, Dezsőfi Györgyöt. A szóbeli indoklás szerint azért született a döntés, mert az igazgatóhelyettes a pedagógusok polgári engedetlenségének az élére állt a múlt héten.

Az evangélikus egyház soproni gimnáziumának tanárai is szolidaritásukról üzentek.
Líceum
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet