Gálával ünnepli tizedik születésnapját a Sopron Balett

Szeptember 17-én, szombaton hét vendégegyüttessel, összesen tizennyolc produkció bemutatásával, nagyszabású gálán ünnepli tizedik születésnapját a Sopron Balett.

Hármas jubileumot ünnepel idén Sopron kultúrára fogékony közönsége: 230 éves a soproni magyar nyelvű színjátszás, harminc éve alakult az önálló társulat, és tíz esztendős fennállásán köszönthetjük a Sopron Balettet. Utóbbi nagyszabású gálára hívja nem csak a táncművészet barátait, hanem minden érdeklődőt, aki fontosnak tartja a kultúrát, a művészet misszióját. Minderről hétfőn sajtótájékoztatón is elmondták a részleteket.

Dr. Ragány Misa, a Pro Kultúra Sopron ügyvezetője kiemelte; sehol és senki nem úgy születik, hogy igényli és érti a táncművészetet. Erre tanítani, nevelni kell a nézőt, s ahogy negyven éve megtette a Győri Balett, úgy teszi tíz esztendeje a Sopron Balett is. Hogy sikerrel, azt mutatja, hogy produkcióikra megtelik a színházterem. Fontos láncszeme a balett-társulat a Soproni Petőfi Színháznak, hiszen részt vesznek szinte minden produkcióban. "Mindig lehet Demcsák Ottóra és táncosai számítani" - fogalmazott az ügyvezető igazgató.

Mindenkit várnak a születésnapi gálára.
Enyugat.hu

A "fészekrakó", aki alapító tagja volt anno a Győri Balettnek, tíz éve pedig a Sopron Balettet hozta létre, Demcsák Ottó Harangozó-díjas táncművész és koreográfus.

- Ez a szerep egyben felelősség is, hiszen arra vállalkozunk, hogy megszerettessük a nézőkkel a táncművészetet. Ráadásul a balett a ma kultúrája, az előadáson létrejövő lélektől lélekig ható kapocs szinte megismételhetetlen. Persze a profik többször létre tudják hozni, de a művész és a befogadó közötti kapcsolat egyszeri - mondta Demcsák Ottó a tájékoztatón. Kiemelte, őszintén hisz abban, hogy születésnapi gálaestjük új nézőket is a színpad elé ültet.

A színvonalról gondoskodnak - ígérik a szervezők. Az ország legjobb balettegyüttesei vesznek részt a gálán, ahol hét vendégprodukcióval összesen 18 előadás részletét láthatják a nézők. A gálaesthez fotókiállítás is kapcsolódik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra