Mozgalmas hétvégéje volt a Shotokan Tigriseknek

Futóverseny, karateverseny, családi túra - lehetett választani.

Mozgalmas hétvégéje volt a Shotokan Tigrisek Sportegyesületnek. Szombaton reggel rajtoltak el versenyzői a kilencedik Három a Károly futóversenyen. Idén is sokan indultak el a szép időben a 2.7, 10 vagy 21 kilométeres távon. A verseny keretein belül 6 kilométeres Kutyás Kör is volt, ahol a Magyar Kutyás Akadályfutás Egyesület szervezésében a gazdik és négylábú társaik közösen teljesíthették a távot. Az itt befolyt nevezési díjakkal a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesületet támogatták az indulók.

- A futóversennyel párhuzamosan egy kis csapat karatés Szarvasra utazott, ahol pénteken az állami támogatásból megvalósult Dél-Alföldi Karate Akadémiát látogatták meg, majd szombaton az I. SKI Open Karate versenyen vettek részt. A színvonalas és jó hangulatú versenyen Halász Kornél 2. helyen végzett katában. Gáncs Szofi pedig 4 évesen élete első karate versenyén a játékos szivacs kumite számban állt tatamira és szerezte meg a második helyet. A verseny megrendezésében nem csak bíráskodással, de eszközökkel is tudtunk segíteni, amelyeket a Városi Civil Alap pályázatából szereztünk be - adott tájékoztatást Gáncs Gábor, az egyesület elnöke.

Vasárnap újra családi túrát rendeztek az Európai Sporthét keretein belül, a TESCO Ön választ, mi segítünk program támogatásával. A Hotel Sziesztától indulva 6 illetve 12 kilométert lehetett megtenni végig kijelölt pályán. A Kalandpark parkolójában frissítési lehetőség is volt, ahol az elmaradhatatlan zsíros kenyér hagymával várta a túrázókat. Közel százan indultak el a borongós időben és sokan már esőben értek vissza a célba. Örömmel láttunk, hogy a megázott túrázók is mosolyogva vették át a kisorsolt ajándékokat.

Az elkövetkező hetek is sűrűek lesznek az egyesület számára. A karatésoknak indul a versenyszezon illetve november 11-13-án a Visegrádi Alap támogatásával újra nemzetközi edzőtábor lesz városunkban. Most Csehországból, Ausztriából és Magyarországról érkeznek majd fiatalok, akik az edzéseken kívül kulturális programokon ismerhetik meg Sopron.

A túrázók pedig a Kéktúrázás napján tarthatnak velük október 9-én, ahol két szakasz vezetését biztosítják Lederer György és Gáncs Krisztián irányításával. A Sárvár-Gérce szakaszon már betelt az 50 szabad hely, de a Gérce-Káld szakaszra még lehet ingyenesen jelentkezni a Magyar Természetjáró Szövetség által üzemeltetett kekturazasnapja.hu oldalon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport