Minden reggel sor van a határ előtt, de nem is látni útépítőt

A soproni határátkelőhöz vezető úton aszfaltozási munkálatokat végeznek, ez minden reggel megnehezíti az ingázók életét. A hajnalban araszolók dühösen posztolnak reggelente, s nem értik, miért nem lehet látni egyetlen munkást sem az út szélén. Megkérdeztük.

- Több mint egy hete torlódás, türelmetlenség jellemzi a soproni határ felé vezető utat. Jóval megnőtt menetidő, de látszólag senki nem dolgozik a 84-es úton a határátkelő előtt. Reggelente a Schell kútig, illetve a temetőig ér a gépkocsi sor, délután a MOL kútig - írta egy olvasónk. Mások is panaszkodtak, kevésbé türelmesen kérdezve: miért? Miért kell az ingázóknak araszolniuk, korábban indulniuk, ha látszólag senki sem dolgozik az úton? Megkérdeztük a kivitelezőt:

- Az SDD Konzorcium kivitelezési feladata a 84-es számú főúton nem csak aszfaltburkolat felújítást jelent. A jóváhagyott tervek és engedélyek alapján - ami szerint a folyamatos 2x1 sáv biztosítva van - jelen pillanatban a kevésbé észrevehető munkálatok zajlanak. Ilyen például a padka fenntartási munkálatai, a szalagkorlátok kiszedésé és az előírt szintre történő emelése, illetve a szegély és térkőburkolatok javítása és cseréje. Ezen munkálatok elengedhetetlenül fontosak a napokban kezdődő aszfaltozás előtt - írta válaszában a konzorcium képviselője.

Hozzátették: ahogyan az előzetes tájékoztatóban is említették, a tervezett munkavégzés a fő terelési ütemenként maximum 1-1 hónapot vesz igénybe, november végéig a felújítás és ezáltal a forgalomkorlátozást is feloldják. Az elvégzett aszfaltmarás követően a pályaszerkezet teherbírásproblémáinak lokalizálás érdekében hétfőn helyszíni bejárást tartottak. Erről ezt írták: "A bejáráson elfogadott emelt műszaki tartalom a tervezett átfutási idővel összeegyeztethető, ugyan akkor a közlekedők számára is nagyon fontos eredményként, a beavatkozás lényegesen hosszabb burkolati élettartamot fog eredményezni".

Vagyis türelem ingázók, ez még eltart egy ideig.

Töreki Tibor hazafelé kapcsolta be a fedélzeti kamerát. Nagy torlódás akkor már nem volt, viszont munkavégzést sem látni az úton:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet