Meghalt az Alba Fehérvár fiatal kosárlabdázója

Tizenkilenc éves korában megállt a szíve.

Szinte gyerekfejjel, tizenhárom évesen, egyedül érkezett Magyarországra Nigériából, öt éven át erősítette az Alba Fehérvár utánpótlását a mindig, mindenkivel kedves, közvetlen, mosolygós kosárlabdázó, Seyi Awogbemi Sodiq.

A korosztályos bajnokságokban nyújtott remek teljesítményével kiemelkedett a hazai mezőnyből, a klub utánpótlás bajnoki aranyérmeiben fontos szerepet játszott, az U16-ban, az U18-ban és U20-ban szerzett diadalokban kulcsszerep jutott a magasbedobónak. Különleges képességei miatt rendre idősebbek között szerepeltették a szakvezetők, 16 esztendősen bemutatkozott felnőtt együttesünkben, az évek múltával egyre több játékpercet kapott a bajnoki találkozókon. Remekül érezte magát Fehérváron, azonban tavaly ősszel súlyos betegséget diagnosztizáltak nála.

Seyi Awogbemi Sodiq - Alba Fehérvár
Alba Fehérvár

Az Alba vezetői minden segítséget megadtak, győzködték, hogy az elengedhetetlen orvosi beavatkozásra Magyarországon kerüljön sor. Azonban a kosárlabdázó hosszas mérlegelés után, szülei tanácsára úgy döntött, nem vállalja a műtétet Magyarországon, februárban hazatért Abujába.

Hagyományos, Afrikában megszokott orvosi módszerekkel gyógyították, néhány hónapja újrakezdte a kosárlabdát, edzésbe állt korábbi csapatánál, dolgozott a visszatérésen, Abujában. Az volt a terve, hamarosan visszatér Magyarországra, ismét az Alba játékosa lesz. Szombaton reggel érte a halál, megállt a szíve. Sodig jövő szombaton ünnepelte volna 19. születésnapját.

Az Alba osztozik a család, szülei és három testvére gyászában. A szombat esti, Budapesti Honvéd elleni, bajnoki mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékeznek a tragikus hirtelenséggel elhunyt, rendkívül tehetséges kosárlabdázóra – írja a székesfehérváriak honlapja .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Hirdetés
Tovább az oldalra