Mikó István is igent mondott a szerepre

Egy diákgyilkosságról készítenek filmet.

Néhány lelkes és tehetséges soproni fiatal elhatározta, hogy megvalósítják közös álmukat: filmet készítenek. A téma egyszerre egyedi, ugyanakkor megrendítő: egy Magyarországon megtörtént diákgyilkosság feldolgozása a tizenévesek szemszögéből. A forgatás már zajlik, s a stábtagoknak sikerült meggyőzniük két igazi „nagyágyút” is: a Soproni Petőfi Színház társulatának tagjai, Mikó István és Savanyu Gergely is szerepet kapott az alkotásban.

- Az alapötletet egy internetes cikk adta, amely egy diákgyilkosságról szólt – meséli Forró Dominik, a film rendezője. - Szándékosan nem említem, hogy melyikről, hiszen azzal - bár eléggé átdolgoztuk a cselekményt - lelőném az alkotás lényegét és történetét. A forgatókönyvet jórészt magam írtam, de a barátaim sokat segítettek ötletekkel, tippekkel. Mikor ez elkészült, tudatosult bennem, hogy most jön a neheze, mivel költségvetés nélkül kellett felépíteni, amit papírra vetettem. Szerencsémre az ismerőseim és az ő ismerőseik között rengeteg vállalkozó szellemű, tehetséges ember van, akik a kezdetektől mellettem állnak. Először az alapembereket kellett megtalálnom: a film operatőre Steiner Balázs, a szkriptes Kozák Krisztina, a főszereplők Nécin Dániel, Szöllősi Milán, és Takàcs Kevin. Ezt követően leltem rá a mellékszereplőkre. A film képi világa így már majdnem teljes volt. Később csatlakozott a stábhoz az énekesünk Kiss Alexa, a narrátor szerepet betöltő Mikó István, valamint Savanyu Gergely is. Az alapozó munkálatok ugyan elkezdődtek, ám a végeredmény még nagyon messze van! Abban bízom, hogy egy ilyen összetartó és tehetséges csapattal - a tervek szerint - a nyár végére minden a helyére kerülhet és bemutathatjuk a Eltervezve című filmünket.

Megkérdeztük a három fiatal főszereplőt: hogyan vélekednek az alkotásról.

- Nagyon megérintett a történet. A film bemutatásával talán rávilágíthatunk arra, hogy ilyen soha többé ne fordulhasson elő – vallja Szöllősi Milán.

- Ez az alkotás egy nagyon komoly témát dolgoz fel – teszi hozzá Takàcs Kevin. - Azért is tetszik nekem, mert megmutatja, hogyan ne kezelje az ember az ilyen dolgokat. Emellett ad egy kis alapot a színészi ambícióimmal kapcsolatban.

- Szerintem ez a film a fiatalok életmódját, viselkedését, az iskolai és iskolán kívüli életét foglalja össze. A szerepem azért tetszik, mert könnyű eljátszani. Nagy szavakkal ugyan, de mégis engem mutat be – mondta végül Nécin Dániel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet