Nemrég érkezett a soproni kosárcsapat legnagyobb sztárja, most azonnali hatállyal kirúgták

Pedig olyan szépen indult.

A soproni kosárlabdacsapat Facebook-oldala szeptember 10-i bejegyzésében adta hírül, hogy megérkezett a bécsi reptérre, majd a városba Brittney Sykes.

Sykes igazi sztárnak számít.

A Wbasket azt írja, a játékos nyáron a WNBA-ben a Los Angeles Sparks csapatát erősítette, az elmúlt évadban az ausztrál profi bajnokság a WNBL legjobb védőjének is megválasztották.

Most viszont a csapat honlapján az olvasható, hogy azonnali hatállyal felbontották a szerződését.

Brittney Sykes szeptemberi érkezésekor
Facebook/Sopron Basket

„Brittney Sykes, itt tartózkodása rendkívül rövid ideje alatt, immár másodszor, súlyosan megszegte a közöttünk fennálló szerződést azzal, hogy a megadott határidőre nem érkezett meg, az edzésmunkába nem kapcsolódott be. Nem egy edzés kihagyásáról van szó, hanem mindkét esetben több napról” – olvasható a bejegyzésben.

Hozzáteszi: a játékos semmilyen elfogadható magyarázattal nem tudott szolgálni arra a kérdésre, hogy miért van távol. Ügynökével történt egyeztetés után, maga az ügynök sem tudta rábeszélni, hogy azonnali hatállyal szüntesse be szerződés szegő magatartását és térjen vissza Sopronba.

Elismerik, hogy Sykes „ egy egészen kivételes adottságokkal rendelkező játékos, aki akár hosszútávon is megoldást jelenthetett volna klubunk számára hátvéd poszton” , ám az atletikus adottságok, a gyorsaság, a kiváló fizikum még nem minden, a klub nem nézi el egy játékos sorozatos fegyelmezetlenségét és a szerződés semmibe vételét.

Hogy pontosan mi történt, azt nem lehet tudni, a közösségi oldalon is csak találgatások vannak. Úgy tűnik, a közösség szerette a játékost, aki Instagram-bejegyzései alapján úgy tűnt, kijön társaival.

Az alábbi videófelvételen amerikai szólások jelentését kell kitalálnia csapattársainak.

A közlemény utolsó mondta azt sugallja, Sykes története nem egyedi :

„Rendkívül aggasztónak tartom azt a gyakorlatot, amely egyre inkább elharapódzóban van, miszerint egyes játékosok úgy tekintenek a FIBA európai és nemzeti bajnokságaira, mint valami téli üdülésre. Semmibe veszik, nem tisztelik az írott szerződéseket és úgy közlekednek, ahogy azt kedvük tartja.”
Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport