Nem engedték be az önkormányzati képviselőt a soproni iskolába

Simon Zoltán soproni képviselő (DK) az önkormányzati iskolák energetikai korszerűsítésének eredményeit akarta látni. Egyeztetett időpontban ment, de nem jutott át a kapun. A tankerület szerint közgyűlési felhatalmazás is kell egy képviselői látogatáshoz...

- A 2021 október végi közgyűlésen szóvá tettem; az önkormányzati iskolák energetikai felújítása során miként lehetséges, hogy 54 millió forint megmaradt a célzott támogatásból. Jeleztem, hogy szeretném megnézni a korszerűsített iskolákat, a Petőfi-, a Deák Téri, a Gárdonyi- és a Kozmutza-iskolát. Ez azóta sem sikerült - mondja Simon Zoltán, a soproni önkormányzat DK-s képviselője.

Hosszas levelezés és egyeztetés után a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI megtekintésére kapott lehetőséget az egyébként pedagógusként dolgozó képviselő. A Halász utcában ennek megfelelően találkozott a jegyző, a kivitelező, a városgazdálkodás képviselője, az iskola igazgatója és az érdeklődő képviselő, de az utolsó pillanatban felmerült, hogy talán a tankerület is kell egy ilyen látogatáshoz. "Holott a jegyző korábbi leveleiből egyértelmű, hogy egyeztetett a tankerülettel" - mondta el Simon képviselő, aki nem jutott be így az iskolába, nem láthatta a fűtéskorszerűsítést sem.

Megkerestük a soproni tankerület vezetőjét, aki válaszában kifejtette: önkormányzati képviselőknek az iskolákba belépni, és az iskola pedagógiai munkájához nem kapcsolódó ellenőrzést végezni csak tanítási időn kívül és az önkormányzattal kötött vagyonkezelői megállapodás alapján, vagy a jogszabályoknak megfelelő közgyűlési meghatalmazás alapján kiállított megbízólevél birtokában lehet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet