Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új állampapír értékesítési pont nyílt Sopronban

A babakötvény és a Start-számlaállomány népességszámhoz és a gyermekek számához viszonyítva Sopronban a legnagyobb az országban - mondta a Magyar Államkincstár (MÁK) elnökhelyettese szerdán Sopronban, az új helyre költözött állampapír-értékesítési pont újranyitása alkalmából.
Hirdetés
Hirdetés

Borbély László András kiemelte, hogy az államkincstárnak a lakosság kezében lévő magyar állampapír-állománya meghaladta a kétezer milliárdot, ami a teljes lakossági piac 25-30 százaléka között mozog, és az elnökhelyettes reményei szerint idén a legnagyobb lakossági forgalmazó lesz a kincstár. Hozzátette, hogy az ügyfélállomány dinamikusan nőtt, a 430 ezret is meghaladja az aktív ügyfelek száma.

A soproni önkormányzatnak nagy szerepe van abban, hogy a babakötvény és a Start-számlaállomány a városban a legnagyobb az országban, mert negyvenezer forint életkezdési támogatással egészítenek ki minden Start-számlát. A tapasztalat az, hogy ahol az önkormányzat hozzájárul a Start-számlához, ott népszerűbb is - tette hozzá.

A soproni kincstári állampapír értékesítési pont a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. szolgáltatóházában a megnyitó napján 2020. július 1-jén.
MTI/Nyikos Péter

Horváth Endre, a MÁK megyei igazgatója arról beszélt, hogy 2012 óta 8,8 milliárdról 84,2 milliárd forintra növelték a megyei állampapír-állományt, ebből 10,2 milliárd soproni lakossági befektetők kezében van. Start-számlából a megyében 11 440 darabot vezetnek, ebből 2818 soproni, ez 25 százalékos részesedés. 2015-ben Sopronban nyílt meg először állampapír-értékesítési pont, Sopronon kívül a megyében Győrben, Mosonmagyaróváron és Kapuváron van még.

Csiszár Szabolcs (Fidesz-KDNP) Sopron alpolgármestere azt hangoztatta, hogy az eredményes ügyintézés fókuszba helyezésével a cél az, hogy egy közbizalmon alapuló és szolgáltató közigazgatás valósuljon meg.

Kocsis Tünde, a Soproni Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese elmondta, hogy az értékesítési pont szomszédságában lévő kormányablak az egyik legforgalmasabb a megyében, naponta 350-400 ember fordul meg, ezért várhatóan növekedni fog az értékesítési pont ügyfeleinek a száma is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Hirdetés