Elhunyt Hetényi Antal Gábor, a magyar cselgáncs legendás alakja

Ő volt az első magyar cselgáncsozó, aki pontot szerzett az olimpián.

Életének 76. évében elhunyt Hetényi Antal Gábor, a magyar cselgáncs legendás alakja, a sportág első magyar olimpiai pontszerzője. Haláláról a judoinfo.hu oldal számolt be vasárnap.

Hetényi Antal Gábor későn, 15 esztendősen kezdett el judózni, Horváth István tanítványaként 1969-ben felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, három esztendővel később a 70 kilogrammosok között képviselhette a magyar színeket az 1972-es müncheni olimpián, ahol az ötödik helyezést szerezte meg.

Ez volt a sportág történetének első magyar ötkarikás pontszerző helyezése, abban az évben őt választották az Év judósának Magyarországon.

Facebook/Dr. Hetényi Antal Gábor

Hetényi Antal Gábor 1978-as visszavonulását követően megalapított a KSI SE judoszakosztályát, amelynek csaknem negyven éven keresztül volt a vezetője és edzője.

A nyolcadik danfokozatáról szóló diplomát Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke szignózta, 2010-ben átvehette A Magyar Sportért Díj második fokozatát.

Hetényi Antal Gábort a Magyar Judo Szövetség saját halottjának tekinti, temetéséről később gondoskodnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport