Kétszer háromsávos lesz az M7-es autópálya oda-vissza

Az ígéret megvan, a határidő nincs.

Az M7-es autópálya Budapest és Székesfehérvár között mindkét irányba kétszer három sávosra bővül – írta nemrég a feol.hu , egy közutas napi rendezvényre hivatkozva. Ahol Molnár István, a Magyar Közút Zrt. Fejér vármegyei területi igazgatója, egyben a Közlekedéstudományi Egyesület megyei elnöke jelentette ki, hogy

az M7-est a Balaton felé vezető oldalon az M0-s és Balatonvilágos között, a Budapest felé vezető oldalon pedig Balatonvilágos és Székesfehérvár között bővítik kétszer háromsávosra.

Az M7-es a főváros felé Székesfehérvártól az M0-sig már most is kétszer háromsávos.

A bővítésre határidő még nincs, vagyis, egyelőre csupán szándékról beszélhetünk.

És mi van az M1-essel?

Azzal viszont valószínűleg mindenki egyetért, hogy az M1-es autópálya bővítése már elodázhatatlan. A 2x2 sáv egyszerűen alkalmatlan ekkora forgalom bonyolítására, amit a szombati, halálos áldozatot is követelő tömegbaleset is bizonyít.

A következő tíz évben tervezett autópálya- és gyorsforgalmi út fejlesztések
Forrás: vg.hu

Az M1-es a legveszélyesebb magyarországi utak közé tartozik, ezen az autópályán a legmagasabb a balesetek aránya. Tavaly év végén az is előfordult, hogy 90 km-es kocsisor alakult ki az M1-esen

Az M1-es bővítésére is vannak tervek, de lényeges különbség, hogy az M7-es bővítését a gyorsforgalmi utakat 35 évig koncesszióban működtető, Mészáros Lőrinchez köthető konzorcium végzi el. Az M1-es fejlesztését pedig az állam vállalta.

A tervek szerint jövőre elkezdődik az M1-es autópálya Bicske és Tatabánya közti szakaszának felújítása és 2x3 sávosra bővítése. A Bicske és az M0-ás közti szakasz pedig 2027-re készülhet el.

A Tatabánya és Győr közti szakasz aztán már a koncessziót elnyert konzorcium feladata lesz. Hogy mikor, azt ugyanúgy nem tudni, mint azt, hogy mikor indul el az M7-es fejlesztése.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet