Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A lejtő életveszélyes volt!

Az olimpikon kerékpáros fejsérülést szenvedett a vasárnapi versenyen.
Hirdetés
Hirdetés

A londoni olimpikon, Lovassy Krisztián is szenvedő alanya volt annak a vasárnapi tömeges bukásnak, amely egy amatőr országúti kerékpárversenyen történt Tótvázsony és Balatonszőlős között - tudatta honlapján a szeretlekmagyarország.hu. A mintegy 200 tagú mezőnyből körülbelül 50-en estek el csaknem 70 kilométer/órás sebességnél. Az Országos Mentőszolgálat adatai szerint 19-en sérültek meg.

A fejsérülést szenvedett profi pályakerékpáros szerint ezzel a rajttal lehetetlen volt elkerülni a tömeges bukást. Lovassy Krisztián hozzátette: ennyi vérző embert kerékpárversenyen nem látott. Magyarországon ilyen versenybalesetben még nem volt része, de külföldön sem nagyon.

A 32 éves profi pályakerékpáros - akit fejsérülése miatt kétnapos megfigyelésre kórházban tartanak - az M1 aktuális csatornának hétfőn azt nyilatkozta:

- Amikor a hivatalos felvezetővel odaértünk a rajthoz, már legalább százan beálltak, a csapatunk tagjai körülbelül a 150-200. hely környékén tudtak csak besorakozni. Én előre jót nem hallottam a pályáról, annak vonalvezetéséről, kijelöléséről, és felhívták a figyelmet, hogy a lejtő szinte életveszély, mert újra lett aszfaltozva és 80-90 kilométer/órával is könnyedén lehet menni. A rajt után fénysebességgel lőttünk ki az amatőrök mellett, hogy odaérjünk a mezőny elejére, mert a lejtőn szinte borítékolható volt a bukás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Hirdetés