A szabadon engedett embercsempészek miatt áll a sor az osztrák határnál?

Ausztria szigorította a magyar határ ellenőrzését.

Mint arról korábban már mi is beszámoltunk , nemrég a szombathelyi vasútállomás előtt embercsempészeket engedhettek el. A kormány döntése alapján 2600 külföldi embercsempész szabadulhat a magyar börtönökből, ez pedig feszültséget okoz Magyarország és Ausztria között.

Mint az RTL felhívta rá a figyelmet, a Kronen Zeitung vasárnap esti cikkében azt írja, hogy az osztrák belügyminisztérium elrendelte a határellenőrzés szigorítását, valamint további intézkedések megtételét is fontolóra veszik.

Az autoszektor.hu cikkéből kiderül, hogy az osztrák szigorításnak máris érzékelhető hatása van:

Hegyeshalomnál beállt az osztrák-magyar határ,

vasárnap este az Ausztriában dolgozó, oda visszatérő magyarok arról számoltak be, hogy közel másfél óra az átjutás.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti kormányinfón azzal indokolta az embercsempészek elengedését, hogy túlzsúfoltak a börtönök, és Strasbourgban emiatt „próbálnak újabb pénzeket lehúzni a magyar államról” .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet