A magyar kormány már elcsatolta Ukrajnától a Krímet

A kormány videója szerint az országnak már nem része a Krím-félsziget.

Újabb videóval jelentkezett a magyar kormány, amiben tűzszünetet, illetve békét szorgalmaznak - hívta fel a figyelmet a Telex . Ez még nem lenne különösebben érdekes, azonban a videó egy része azzá teszi.

Felvillan ugyanis a videóban egy térkép, ami egy piros színű Ukrajnát ábrázol és szemmel láthatóan az országnak e szerint nem része a Krím-félsziget.

A lap emlékeztet arra, hogy a Krímet 2014-ben az ukrán forradalmat követően Oroszország megszállta, és már a saját részének tekinti, de ezt rajta kívül csak nagyon kevés ország gondolja így hivatalosan. A teljes nyugati világ - Amerika és Európa legtöbb országa, kiegészülve a Nyugattal szövetséges Japánnal, Dél-Koreával, Ausztráliával és sok más afrikai, dél-amerikai és óceániai országgal - szerint a Krím továbbra is Ukrajnához tartozik.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet