Kiakadt a magyar gyereksebész: 163 gyereket látott el 24 óra alatt

Egyedül látta el a budapesti Szent János Kórház gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeletét Észak- és Közép-Magyarország területén.

"Fejem, mikor tegnap délután megtudtam, hogy egyedül maradtunk Észak- és Közép-Magyarország területére, gyermeksebészet és gyermektraumatológiai ügyeletesként..." - kezdte Facebook-posztját Kőnig Róbert gyereksebész, melyben azt kérdezte követőitől, hogy szerintük mit reagáltak a szülők a megnövekedett forgalomra és arra, hogy egymás után érkeztek a mentők a kórházba.

Az, hogy 24 óra alatt 163 gyereket kellett ellátniuk, a hashtagből derült ki.

A mai napon aztán az orvos újabb poszttal jelentkezett, amiben kibontotta a korábbiakat: bár a szülők túlnyomó többsége megértette, hogy ez egy „vis major” helyzet, és hogy meg fog nőni a várakozási idő, sajnos voltak páran, akik hangulatot keltettek és valóban sértegettek, fenyegettek, rájuk törték az ajtót - írta.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet