Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A barlangszínházi előadások nagy részét más időpontra teszik át

Mindent megpróbálnak annak érdekében, hogy csökkentsék a veszteségeiket.
Hirdetés
Hirdetés

Amint arról néhány nappal ezelőtt már részletesen beszámoltunk olvasóinknak, a fertőrákosi barlangszínházban – a külföldi szereplők magyarországi belépési korlátozása miatt - elmarad a július 31-re meghirdetett Recirquel My Land című előadása. Nem ez az egyetlen olyan produkció, amelynek a járvány miatt új időpontot kellett találni. Pataki Andrással, a Soproni Petőfi Színház igazgatójával az elmaradt előadásokról, valamint a kieső bevételekről beszélgettem.

- Az Újcirkusz Társulat produkcióján kívül hány előadásuk maradt el júliusban a barlangszínházban?

- A járvány előtti időszakhoz képest számos előadást nem tudtunk megtartani. Ez az elmaradás ugyanakkor kétirányú: egyrészt a rendezvények döntő többségét más időpontokra tettük át, másrészt vannak olyan produkciók, amelyeket nem tudunk bepótolni. Elmarad például a Tosca című előadás, a SopronDrum Fesztivál, minden eseményével, illetve az Ötórai hangoló hangversenysorozat. Ez utóbbi helyett a bérlettel rendelkező nézőink a Dohnányi Restart koncertsorozatát tekinthetik meg.

- Anyagilag mekkora kiesést jelent az elmaradt, nem pótolható előadások sora?

- Ezt most még nem tudom megmondani. A Pro Kultúra Sopron Kft.-nek – ami számos területet foglal magába – körülbelül 400 milliós volt a tavalyi árbevétele. A jelenlegi helyzetben mindent megpróbálunk megtenni annak érdekében, hogy csökkentsük a veszteségeinket, amelyek – a járvánnyal kapcsolatos intézkedések miatt - valószínűleg lesznek. Ugyanakkor számok vonatkozásában, amíg le nem ment a nyár, illetve az év, nehéz bármit is mondani. Mi mindenesetre úgy teszünk, mintha minden normális üzemmódban működne.

- Jelentett-e, illetve jelent-e szervezési problémát a barlangszínházban a megtartott előadások kapcsán, hogy a nézők ne üljenek túlságosan közel egymáshoz?

- Külön kell választani a szabadtéri, illetve az úgynevezett ültetett rendezvényeket. Amikor például egy strandon több mint 500 ember pogózik, arra más szabályok vonatkoznak, mint egy színházi eseményre. Mivel a tömegeket vonzó, nagy, városi rendezvényeinket teljesen elhagytuk, a megmaradt barlangszínházi produkciók pedig június 16. óta engedélyezettek, s a kötelező védőtávolság megtartása most nincs hatályban, nem jelent gondot. Ha újabb korlátozások lesznek, azokat nyilván végrehajtjuk. Egyébként saját hatáskörben annyit teszünk, hogy megkérjük a barlangszínházba érkező vendégeinket, akik nem egy családhoz tartoznak, hogy lehetőség szerint, üljenek távolabb egymástól. Akkor is, ha jelenleg nincs ilyen előírás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Hirdetés