A barlangszínházi előadások nagy részét más időpontra teszik át

Mindent megpróbálnak annak érdekében, hogy csökkentsék a veszteségeiket.

Amint arról néhány nappal ezelőtt már részletesen beszámoltunk olvasóinknak, a fertőrákosi barlangszínházban – a külföldi szereplők magyarországi belépési korlátozása miatt - elmarad a július 31-re meghirdetett Recirquel My Land című előadása. Nem ez az egyetlen olyan produkció, amelynek a járvány miatt új időpontot kellett találni. Pataki Andrással, a Soproni Petőfi Színház igazgatójával az elmaradt előadásokról, valamint a kieső bevételekről beszélgettem.

- Az Újcirkusz Társulat produkcióján kívül hány előadásuk maradt el júliusban a barlangszínházban?

- A járvány előtti időszakhoz képest számos előadást nem tudtunk megtartani. Ez az elmaradás ugyanakkor kétirányú: egyrészt a rendezvények döntő többségét más időpontokra tettük át, másrészt vannak olyan produkciók, amelyeket nem tudunk bepótolni. Elmarad például a Tosca című előadás, a SopronDrum Fesztivál, minden eseményével, illetve az Ötórai hangoló hangversenysorozat. Ez utóbbi helyett a bérlettel rendelkező nézőink a Dohnányi Restart koncertsorozatát tekinthetik meg.

- Anyagilag mekkora kiesést jelent az elmaradt, nem pótolható előadások sora?

- Ezt most még nem tudom megmondani. A Pro Kultúra Sopron Kft.-nek – ami számos területet foglal magába – körülbelül 400 milliós volt a tavalyi árbevétele. A jelenlegi helyzetben mindent megpróbálunk megtenni annak érdekében, hogy csökkentsük a veszteségeinket, amelyek – a járvánnyal kapcsolatos intézkedések miatt - valószínűleg lesznek. Ugyanakkor számok vonatkozásában, amíg le nem ment a nyár, illetve az év, nehéz bármit is mondani. Mi mindenesetre úgy teszünk, mintha minden normális üzemmódban működne.

- Jelentett-e, illetve jelent-e szervezési problémát a barlangszínházban a megtartott előadások kapcsán, hogy a nézők ne üljenek túlságosan közel egymáshoz?

- Külön kell választani a szabadtéri, illetve az úgynevezett ültetett rendezvényeket. Amikor például egy strandon több mint 500 ember pogózik, arra más szabályok vonatkoznak, mint egy színházi eseményre. Mivel a tömegeket vonzó, nagy, városi rendezvényeinket teljesen elhagytuk, a megmaradt barlangszínházi produkciók pedig június 16. óta engedélyezettek, s a kötelező védőtávolság megtartása most nincs hatályban, nem jelent gondot. Ha újabb korlátozások lesznek, azokat nyilván végrehajtjuk. Egyébként saját hatáskörben annyit teszünk, hogy megkérjük a barlangszínházba érkező vendégeinket, akik nem egy családhoz tartoznak, hogy lehetőség szerint, üljenek távolabb egymástól. Akkor is, ha jelenleg nincs ilyen előírás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet