Gyertek, indítsuk közösen!

A rendezvényház új szakmai vezetője szeretné megőrizni a színvonalas produkciókat.

Amint azt korábban már hírül adtuk olvasóinknak a GYIK Rendezvényház szakmai vezetését – Orbán Júlia távozása után - június végén Betuker Botond vette át. Húsz éve vesz részt Sopron kulturális életében: ő a dESZKa Társulat megálmodója, vezetője és rendezője.

Betuker Botond, a GYIK új szakmai vezetője, valamint dr. Kovács András, a Szent Orsolya Gimnázium igazgatója
Enyugat.hu

- Milyen érzésekkel és tervekkel áll neki a munkának? – kérdeztük Betuker Botondot.

- Jó érzéssel tölt el a tény, hogy jó kezekből vehettem át a rendezvényház vezetését, és kezdhetem meg munkámat. Hálás vagyok az életnek, hogy mindig lehetőségek elé állít, amelyekben bizonyíthatok. Az elmúlt hetekben komoly munkát fordítottunk a 2020-as évi programok újraélesztésére. A pandemia által megállított és elhalasztott programokat újraszervezzük és aktualizáljuk – válaszolta a szakmai vezető. - A világjárvány miatt folyamatosan változó protokoll szerint arra összpontosítunk, hogy biztosítani tudjuk a soproni kultúra kedvelőinek a szórakozási lehetőséget. Ha újra közbe nem szól a járvány, Sopronban köszönthetjük többek között Presser Gábort, Ördög Nórát és Nánási Pált. Továbbra is helyet adunk a Dumaszínház népszerű műsorainak. Előadást fog tartani dr. Csernus Imre, Bagdy Emőke és újból színpadra lép Csányi Sándor, valamint Bödőcs Tibor humorista. A gyermekeket sem hagyjuk ki a sorból: nagyon várjuk Vukot és a népszerű Kicsi Gesztenye showműsort. Újdonságként szerepelnek a TRACCS beszélgetős estek, amelyek keretén belül ellátogat hozzánk Dr. Zacher Gábor, Győrfi Pál és Jakupcsek Gabriella is. Nálunk ünnepli jubileumát az 50. Ásványbörze.

- Melyek lesznek az első programok?

- Az érdeklődők szeptember elejétől újra birtokba vehetik a házat. Kezdésként szeptember 3-án és 4-én ellátogathatnak a GYIK Rendezvényházban és környékén megvalósuló Reneszánsz napokra, szeptember 5-én és 6-án pedig egzotikus madarakat csodálhatnak meg a 12. Madárkiállításon.

- Milyen célokat tűzött ki munkatársaival együtt a rendezvényház működtetése kapcsán?

- Célunk és kötelességünk megtartani Sopron közkedvelt közösségi színterét. A jövőbeni megmaradás érdekében a rendezvényekre fogunk fókuszálni. Szorosabb együttműködést szeretnénk a város csoportjaival, intézményeivel, szervezeteivel. Célunk, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk egymás felé. Bármi történjen is a jövőben akár a világjárvánnyal kapcsolatban, ismerjük fel, hogy mi soproniak, egymásért vagyunk. Legfőbb feladatunk, hogy megőrizzük az eddigi színvonalas produkciók sorát, miközben igyekszünk megfelelni az újabb és újabb közönségigényeknek, melyeket a soproni kultúrát kedvelő közönség támaszt irányunkban. Egy produkció lehet bármilyen jól kimunkált, megtervezett, jól működő, ha nincs mellette a közönség. Érjük el együtt, hogy a több évtizede működő GYIK Rendezvényház ne csak hatékonyan működjön, hanem eredményesen is!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet