Pataki András a különböző vélemények összehangolására törekszik

A soproni színház igazgatója lett Nemzeti Előadó-művészeti Érdekegyeztető Tanács elnöke.

Pataki Andrást, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, a Magyar Teátrumi Társaság alelnökét, Jászai-díjas rendezőt választotta meg négy évre elnökének a Nemzeti Előadó-művészeti Érdekegyeztető Tanács (NEÉT) ma az Emberi Erőforrások Minisztériumában tartott ülésén – olvasható a színház honlapján.

A 2011-ben alakult Nemzeti Előadó-művészeti Érdekegyeztető Tanács a szakmai szervezetek, az országos érdekképviseleti szervezetek, a fenntartók, továbbá az előadó-művészeti felsőoktatás delegáltjaiból áll. A NEÉT funkciója, hogy megjelenítse az ágazati működés során jelentkező lényeges szakmai és fenntartói álláspontokat, támogatási kérdéseket, valamint intézményesített találkozási pontja legyen az állami és a szakmai együttműködésnek. A tagok megbízatásának időtartama négy év, amely legfeljebb egyszer újabb négy évre meghosszabbítható.

Az eddigi elnöknek, dr. Gyimesi Lászlónak, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete főtitkárának a feladata ebben a pozícióban lejárt, ezért választott a tanács új elnököt.

– Nagy megtiszteltetést, kihívást és jelentős feladatot jelent számomra, hogy elnyertem a tagság bizalmát. Az őszi ügyrendi munka megkezdése után párbeszédre nyitott fórumként tekintek a tanácsra, hosszú távú célként kiemelt fontosságúnak tartom a legkülönbözőbb előadó-művészeti szervezetek együtt gondolkodásának segítését, a különböző vélemények összehangolását a szakmai kérdésekben. Örömmel tölt el az is, hogy a tanácsban végzett munkámmal hozzá tudok járulni ahhoz, hogy szűkebb pátriánk művészeti és kulturális életének lényeges kérdései – mind a működési és finanszírozási, mind a szakmai oldalról – markánsabban jelenhessenek meg e fórum segítségével is – mondta Pataki András, aki a tanács tagjaihoz hasonlóan nem részesül díjazásban tevékenységéért.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet