Orbán Viktor egy videóban brüsszelezve kitöltötte a legújabb nemzeti konzultációt

Mint mondta, meg kell védeni a rezsicsökkentést.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a közösségi oldalára feltöltött videóban biztatott a nemzeti konzultáció kitöltésére, hangsúlyozva: "nem akarunk úgy táncolni, ahogy Brüsszelben fütyülnek" .

A kormányfő - aki a videó szerint maga is kitöltötte a kérdőívet - azt mondta: a következő hónapokban a postás minden családnak eljuttatja a "szuverenitásunk védelméről" szóló konzultációs íveket.

Úgy értékelt: ideje volt, hogy kikérjék az emberek véleményét, mert a következő hónapokban, egészen az uniós választásokig "súlyos viták várnak ránk Brüsszelben."

"Régi nóta, a brüsszeli bürokraták újra meg akarják mondani nekünk, hogy hogyan éljünk: több pénzt és újabb fegyvereket akarnak adni Ukrajnának, azt akarják, hogy ha már náluk nincs, nálunk se legyen rezsicsökkentés, és azt akarják, hogy mi, magyarok is engedjük be a migránsokat" - fogalmazott, hozzátéve: "de mi magyarok vagyunk és nem akarunk úgy táncolni, ahogy Brüsszelben fütyülnek".

Eric Mamer, az Európai Bizottság szóvivője nemrég jelezte , hogy teljesen valótlanok az állítások a magyar nemzeti konzultáció kérdéseiben. Hozzátette, hogy ha a magyarok informálódni és tiszta képet akarnak kapni az EU-s politikákról, akkor használják az Európai Bizottság forrásait.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet