Magas bpm-számmal kezdődik az idei év Bécsben

A dobogó legfelső fokáról évek óta letaszíthatatlan techno dj érkezik szomszédunkba.

A még mindig csak 32 éves, belga származású Charlotte de Witte évek óta a techno műfaj abszolút királynője. Talán kevesén tudják, még a műfajban jártasabbak közül is, hogy karrierje kezdetén férfi álnévvel, Raving George, jelentete meg zenéit. Így próbálta elkerülni az elektronikus zenei szcénában sem ismeretlen előítéleteket a nőkkel szemben.

Karrierje első négy éve után kezdte használni a valódi nevét és ezzel együtt az elektro, elektrohouse műfajról váltott a technóra. Ahogy az elmúlt évek töretlen sikerei is mutatják önmagára lelt és ez az igazi műfaj számára.

Charlotte de Witte
facebook.com

2015-ös első techno Ep-jét követően pedig, mint egy szupernova robbant be az elektronikus zene egén, hisz azóta nem csak az egyik legnépszerűbb techno dj, de több díjat is bezsebelt, már több ízben is. Tavaly a djmag.com oldal szerint a 2023-as év legjobb techno dj-e lett. 2019-ben saját kiadót alapított, 2022-ben pedig az olasz származású dj-vel Enrico Sangiuliano-val egybe is keltek.

A nagy elektronikus zenei fesztiválok, mint például a Tomorrow Land, állandó headlinere, a 2024-es évet pedig nem máshol kezdi, mint a szomszédes Bécsben, január 19-én. A népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az eredetileg a Marx Halle-ba szervezett eseményt átköltöztették a jóval nagyobb Gasometer-be.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra