A Fidesz hiányzott a NATO-csatlakozás miatt összehívott parlamenti ülésről

Az amerikai nagykövet, David Pressman viszont ott volt, és vele tartott több NATO-tagország nagykövete.

Bementek a hétfői, rendkívüli, Svédország NATO-csatlakozásáról szóló parlamenti ülésre a NATO-tagországok nagykövetei illetve helyetteseik: a nagykövetek között ott van David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, valamint mások mellett a szlovák, a lengyel, a dán és a norvég nagykövetek is - jelezte a hvg.hu .

„A napirend egyetlen pontja sem tárgyalható” – közölte azonban Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke a rendkívüli parlamenti ülésen. A Fidesz-KDNP ugyanis nem jelent meg. Annak ellenére, hogy miután Törökország elfogadta Svédország NATO-csatlakozását, Orbán Viktor azt ígérte, hogy a magyar parlament az első adandó alkalommal el fogja fogadni a svédek csatlakozását is.

Az Országgyűlés rendkívüli ülése
MTI/Koszticsák Szilárd

Így Magyarország az egyetlen NATO-tagállam, amely még nem ratifikálta Svédország csatlakozási kérelmét. A Kövér László házelnök által február 5-re összehívott rendkívüli parlamenti ülésen erre lett volna lehetőség. Erre utalt az amerikai nagykövetség is, amikor jelezte, hogy február 5. az a bizonyos első adandó alkalom, amikor a magyar parlament elfogadhatná a svédek csatlakozását.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet