Minden hivatalos programját lemondta Novák Katalin

Még két hétig hivatalban marad.

Hivatalosan még két hétig marad Magyarország köztársasági elnöke Novák Katalin, ugyanis csak akkor szűnik meg ugyanis a megbízatása, ha a parlament elfogadja a lemondását - emlékeztetett a Telex . Márpedig az Országgyűlés február 26-án, a rendes tavaszi ülésszak első napján hozza meg a döntést. A lap azt is megtudta, hogy Novák már nem tervez további hivatalos programot.

A Sándor-palotából úgy nyilatkoztak, hogy „A következő két hétben Novák Katalin Montenegróba utazott volna hivatalos látogatásra, valamint az ukrajnai háború kitörésének második évfordulóján Kárpátaljára látogatott volna, hogy a magyar közösséget biztosítsa az anyaország támogatásáról. A köztársasági elnök mindkét programot lemondta”.

A hátralévő két hétben Novák „azon dolgozik, hogy a Sándor-palotát úgy adhassa át az őt követő államfőnek, hogy megválasztását követően mielőbb megkezdhesse az érdemi munkát a nemzet szolgálatára” - jelezték a lapnak.

Az új köztársasági elnököt a megbízatás megszűnésétől számított harminc napon belül választja meg a parlament, a választás eredményének kihirdetését követő nyolcadik napon, azaz várhatóan március második felében lép hivatalba.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet