Több mint három és fél milliárd forintot fordíthat fejlesztésre a Soproni Szakképzési Centrum

Mind a hét szakképző iskolában lesznek eszközbeszerzések, négyben építkezés is.

A Soproni Szakképzési Centrum 3,664 milliárd forint vissza nem térítendő támogatási összeget nyert el a XXI. századi szakképző intézményfejlesztési program keretében. A projekt célja a vonzó tanulási környezet létrehozása a szakképzési centrumok intézményeiben, a minőségi szakmai oktatás feltételeinek megteremtése, az intézmények épületeinek, a képzés során használt tantermek, tanműhelyek, laboratóriumok, valamint a közösségi terek infrastrukturális és energiahatékony fejlesztése, az intézményekben használt eszközök korszerűsítése.

A program Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközének támogatásával, 2,912 milliárd forint európai uniós és 751,24 millió forintos hazai forrásból valósul meg. A tervezett beruházás 11 telephelyet érint, melyek közül hét Sopronban, három Csornán és egy Fertődön található. Építési beruházás négy iskolában, eszközbeszerzés mind a centrumhoz tartozó mind a hét intézményben történik - közölte a Soproni Szakképzési Centrum.

A fejlesztés építési beruházásának eredményeként új tanműhelyeket és gyakorlati képzőhelyeket alakítanak ki, iskolaépület bővítés és korszerűsítés történik, továbbá energetikai felújítások valósulnak meg. A fejlesztés eredményeként bővül, illetve modernebbé válik a szakmai oktatáshoz használt eszközök állománya. Az új beszerzéseknek köszönhetően igényesen berendezett közösségi terek alakulnak ki. A projekt remek lehetőséget biztosít a digitális eszközállomány korszerűsítésére, bővítésére is.

A projektnyitó rendezvényt a Soproni SZC Vas- és Villamosipari Technikumban tartják március 8-án. A rendezvényen köszöntőt mond Veress Ágnes, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja és dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere. Előadást tart Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár, a projekt részleteiről pedig Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója ad tájékoztatást. A rendezvényt Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselőjének beszéde zárja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet