Kövesdi-Nagy József festményeit kérné kölcsön egy kiállításához Harka

A nehéz sorsú művész egykor a faluban élt, szeretnék továbbra is ápolni emlékét, örökségét.

A 2017-es kiállítás után, a harkai, méltatlanul elfeledett festőművész, Kövesdi-Nagy József festményeiből terveznek ismét kiállítást a harkai kultúrházban. A rendkívül termékeny, nehéz sorsú művész egykor a faluban élt, szeretnék tovább ápolni emlékét és nagyon értékes örökségét.

Ezért a bárhol fellelhető képeit kölcsönbe kérné Harka.

Sok család otthonát díszítik Kövesdi-Nagy József képei, de nagyon sok szóródott szét a világ minden tájára. Harkának is van kettő, az egyik 1969 óta díszíti a tanácsterem falát, a másikat 1959 óta őrzik, ez egy különleges olajfestmény Petőfiről, mely a kultúrházban látható.

Kövesdi-Nagy József Erdőben című festménye.

A szervezők kérik a Kövesdi-Nagy József festmény-tulajdonosokat, hogy – lehetőségük szerint – bocsássák rendelkezésre a 2024. március 23-án nyíló kiállításhoz a képeket, amelyeket március 30. után épségben visszaszolgáltatják. A képek tulajdonosainak jelentkezését Szabó Károly a harka1245(kukac)gmail.com e-mail címen várja!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra