A SMAFC atlétái nagyot küzdöttek a bajnokságon, Dolmány Emma kétszer állt dobogóra

Jól szerepeltek a SMAFC atlétái az U18 és U20-as Fedettpályás Magyar Bajnokságon. Dolmány Emma egy ezüst- és egy bronzérmet is begyűjtött. Nem engedte, hogy legyűrje a nátha.

Nyíregyházán rendezték meg az U18 és U20-as Fedettpályás Magyar Bajnokságot, ahová hét versenyzővel utazott a SMAFC atlétikai szakosztályának különítménye. Marton Tamás szakosztályvezető elégedett az eredményekkel, hiszen többen egyéni csúcsot értek el a világszínvonalú fedett csarnokban.

A legeredményesebb soproni versenyző Dolmány Emma volt, aki 1500 méteres síkfutáson második, 3000 méteren pedig harmadik helyezett lett az erős mezőnyben. Pedig a Széchenyi-gimnázium tizenegyedikese éppen erős megfázással küzdött...

Dolmány Emma nem hagyta, hogy a betegség lelassítsa.
SMAFC

- Emma rendkívül kemény versenyző, tudatos és elkötelezett sportoló. Fegyelmezett és céltudatos, ráadásul tehetséges. Nem tudta legyűrni a betegség sem, úgy döntött, náthásan is a rajtvonalhoz áll. Koncentráltan futott, a taktikai iránymutatásokat is szem előtt tartva nagyon szépen versenyzett - értékelte Dolmány Emma teljesítményét Nagy Nikolett, aki Némethné Csordós Ritával készíti fel a fiatal versenyzőt. "Könnyű Emmával dolgozni, mert nyerni akar, s amit kérünk tőle, azt nem száz, hanem száztíz százalékon végre is hajtja" - tette hozzá az edző.

- Eléggé elkapott ez a nátha, kár is lenne tagadni, még a dobogón is az én köhögésemtől zengett a csarnok. Fizikálisan nem voltam ugyan a toppon, de szerencsére a pályán erről meg tudtam feledkezni - igazolja a fegyelmezettségéről szóló edzői véleményt Dolmány Emma, aki még most is gyógyulófélben van.

- Ebben a korosztályban most utoljára versenyeztem fedett pályán, márcsak ezért is mindenképpen indulni akartam. A felkészítésemet semmi sem hátráltatta, jó formában voltam. Nagyon bosszantott, hogy éppen az országos bajnokságra gyengülök le, de végül örömmel tapasztaltam, hogy annyira azért nem. Így is dobogóra állhattam - mondja az ezüst- és bronzérem boldog tulajdonosa.

Dolmány Emmának 2024-re még nagy tervei vannak. Szeretne ott lenni a spanyolországi hegyi futó világbajnokságon, aminek áprilisban lesz a válogatója. A korosztályos Európa Bajnokságra is készül, amit júliusban rendeznek meg ..... ben, és ahol Emma a kétezer méteres akadályfutáson szeretne indulni. Minden esélye meg is van arra, hogy teljesíti az ehhez szükséges szintet.

- Ahhoz, hogy mindezt megtehessem, egy csapat segítsége kell, elsősorban a szüleimé, akik lehetővé teszik, hogy versenyezzek. A SMAFC megteremti a felkészülésemhez a körülményeket, az edzőim a szakmai tudásukat adják és még a Patent ösztöndíját is ide kell sorolnom. Miattuk és értük is szeretnék minél jobban teljesíteni - nyilatkozta a márciusban még csak 17. születésnapját ünneplő Emma, aki valóban profi versenyző.

A SMAFC atlétáinak további eredményei:

Az U18 és U20-as Fedettpályás Magyar Bajnokságon távolugrásban Lőrincz Tekla 8., Lőrincz Laura 13. lett. 60 méteres síkfutásban Lőrincz Laura futamában 4., Rögler Kata a döntőben hatodikként ért célba. Hatvan méteres gátfutásban Lőrincz Laura futamában 6., Lőrincz Tekla a döntőbe jutva a 8. helyen végzett. Kétszáz méteres síkfutásban népes mezőnyben versenyezve Rögler Kata 18., Lőrincz Tekla 22. lett. A távfutó lányok 1500 méteren álltak rajtvonalhoz: Nemes Réka 5., Moser Boglárka 9., Grubits Enikő 10. helyezett lett. Nyolcszáz méteren is versenyzett Grubits Enikő, aki egyéni csúcsot futva 7. helyen ért be. Háromezer méteren pedig Moser Boglárka erős mezőnyben végzett a 13. helyen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport