Gyermekbántalmazás miatt állt bíróság elé egy volt fideszes polgármester

Az ügyészség öt évvel a bántalmazások után emelt vádat.

Hétrendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt bíróság elé állt Putnoki Zsolt, Újkenéz korábbi fideszes polgármestere, a Budapest XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola volt igazgatója, ugyanis a vád szerint gyermekeket bántalmazott az intézmény épületében - számolt be az Index.

Az ügyészség öt évvel a bántalmazások után emelt vádat az igazgatóval szemben. A lap által idézett vádirat szerint Putnoki Zsolt törvényi kötelezettségeket megszegve fegyelmezési célzattal megalázó, testi-lelki fenyítéseket alkalmazott a kiskorúakkal szemben.

A lap hat évvel korábbi cikkéből kiderül, hogy a tanárok közül is többen féltek fellépni az igazgatóval szemben, illetve néhányan név nélkül arról számoltak be, hogy Putnoki több alkalommal is bántalmazhatott következmények nélkül roma, gyermekotthonban nevelkedő gyerekeket, mivel értük nem tudtak kiállni a szüleik.

A 24.hu úgy tudja , a vádiratban szerepel az is, hogy a gyerekeknek feltartott kézzel kellett térdepelniük, az egyik diák 45 perc után hagyhatta abban, amikor már nem bírta tovább. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a Közép-Pesti Tankerületi Központ hónapokon keresztül kiállt Putnoki mellett, még akkor is, amikor a rendőrség már nyomozni kezdett kiskorú veszélyeztetése miatt.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet